Política

El canvi de Forès

CiU inicia la campanya al poble més petit de Tarragona

Critica, si bé indirectament, la poca inversió en l'àmbit rural

Si és veritat que la gent, en aquesta campanya, “vol sentir el silenci”, segons assegurava ahir el candidat de CiU per Tarragona, Josep Poblet, la tria de Forès –el poble més petit de la demarcació, amb 18 habitants reals i 54 de censats– per donar el tret de sortida no podia haver estat més encertada. Tota la llista en bloc que es presenta a les eleccions al Parlament va acudir al migdia a la crida personal del seu cap de files i, des de la privilegiada i deserta atalaia del mirador sobre la Conca de Barberà –ahir fins i tot s'hi veia el mar–, va escenificar els principals valors que la federació vol transmetre al seu potencial electorat: estima pel país i equilibri territorial. “He volgut que tots junts ens amarem d'aquest silenci, que porta a la reflexió, perquè volem adoptar el nostre compromís des d'aquesta perspectiva”, semblava que es justifiqués, en un reconegut “to poètic”, el candidat davant dels companys als quals havia fet pujar fins a aquest esplèndid racó de món.

El cap de llista ho resumia en una frase: “Catalunya comença a Forès”, un poble que també resulta simbòlic en l'ideari convergent si es té en compte que ara fa vint anys l'abocador de residus industrials que hi volia instal·lar el govern de Jordi Pujol va provocar un terrabastall social i polític a la comarca que costaria molt de superar a CiU. Ben pocs dels presents ahir ho devien ni tan sols recordar, i evidentment ningú no hi va fer referència tot i que si algú no veia clar el simbolisme d'obrir aquí la campanya que ha de retornar el partit al govern potser això li esvaeix qualsevol dubte.

Poblet, en tot cas, ahir tenia clar el missatge. “L'ànim, el sentiment, fins i tot l'espiritualitat d'aquest país radica en els pobles”, indicava, mentre feia una encesa defensa de “l'equitat territorial”. Conscient del seu avantatge a les enquestes, a CiU li convé una campanya neta, sense escarafalls, i per això evitarà entrar en cap cos a cos per picar l'adversari. En aquest punt del discurs, però, ahir no va poder evitar la crítica indirecta cap al tracte del tripartit a les àrees rurals: “Tenim un territori ple de potencialitats, només s'han de posar les condicions amb les polítiques adequades”, insistia Poblet. És a dir, “invertir els diners de manera diferent, perquè Catalunya serà millor si s'inverteix als pobles el mateix que a l'àrea metropolitana”. “No és concebible una Catalunya amuntegada en una sola part del país; ho volem aturar i invertir”, va dir tancant el seu parlament. Poblet cloïa la jornada amb una visita a l'església, guiada per ell mateix, i un dinar per agafar forces. Això no ha fet res més que començar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió del càrrec

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona
Estat espanyol

Yolanda Díaz anuncia un acord entre Sumar i el PSOE per derogar la Llei mordassa

Barcelona