Política

Montilla proclama que “la reacció dels socialistes” ha començat

El president de la Generalitat alerta que l'abstenció beneficia la dreta “neoliberal”

El líder del PSC diu que s'ha de triar entre un executiu de CiU “hipotecat” per PP o ERC o bé un govern socialista “amb les mans lliures”

El candidat del PSC a la reelecció com a president de la Generalitat, José Montilla, ha proclamat aquest vespre en un míting a Sabadell davant més de 500 simpatitzants que “la reacció” dels socialistes catalans ja “ha començat” i que és “una realitat”. En aquest sentit, ha volgut exhibir optimisme i s'ha mostrat convençut de poder guanyar el “combat”. Per això, ha fet una crida a “anar a per totes”.

I ho ha fet el mateix dia en què els resultats de l'estudi d'intenció de vot del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) retalla la distància entre els socialistes catalans (33 escons i 22,7% dels vots) i CiU (59 escons i 38% dels vots). Tot i així, Montilla ha assegurat que no necessita enquestes “per saber que tot és possible i que farem el necessari” per aconseguir “una gran victòria” el 28-N. A més, ha afirmat que allà on va nota que el seu electorat ja s'ha començat a mobilitzar per fer-ho possible.

Malgrat això, el primer secretari del PSC ha alertat del perill que suposa una forta abstenció i ha afirmat que “si l'esquerra no es mou, guanya la dreta, ja sigui la de Cameron, la del Tea Party, la de Rajoy o la de Mas”. En aquest sentit, ha assenyalat tant populars com convergents busquen poder “aplicar mesures neoliberals” que són “abusives” amb “els qui tenen més dificultats”

El líder socialista ha advertit que en aquests comicis caldrà fer “una gran elecció” entre tres opcions. Les dues primeres passen per un executiu de CiU o bé “segrestat” pel PP i de dretes o, en el segon cas, hipotecat per ERC i que seria “independentista”. Per això Montilla ha defensat la tercera via: “un govern socialista amb les mans lliures per a poder-les dedicar a reforçar l'autogovern de Catalunya, a lluitar contra la crisi i fer-ho tendint la mà a la resta de pobles d'Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.