Política

CiU promet combatre els atacs a la immersió

El líder de CiU, Artur Mas, va assegurar ahir que frenarà tots els atacs a la immersió lingüística a les escoles que persegueixin una artificial “homogeneïtat hispànica”. Per a molts, segons Mas, l'ús vehicular del català “és com un gra que els ha sortit i el volen rebentar”, més encara després de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, que censura l'ús “preferent” de la llengua. La promesa de Mas, però, és contundent: “No ens el deixarem tocar”.

El líder de CiU va defensar que el model d'immersió és “just i socialment necessari des del punt de vista del país” perquè garanteix que cap ciutadà queda “marginat” del coneixement de la llengua. El seu objectiu és que en el futur tots els catalans tinguin “les eines” necessàries per defensar la supervivència de Catalunya com a “país” i “nació”. “No ens deixarem arrabassar aquest tresor”, va advertir.

En un acte monogràfic sobre educació, el candidat de CiU va censurar que el PP intenti capgirar als tribunals la “voluntat democràtica” dels ciutadans, que es conforma als parlaments, com va fer presentant el recurs contra l'Estatut que en va provocar la retallada.

Mas també va avançar que revisarà la setmana blanca del calendari escolar i en repartirà els dies festius si governa. Si d'ell depèn, l'endemà de Reis els nens faran festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.