Política

Rubalcaba colla CiU amb la “catalanofòbia” del PP

El vicepresident espanyol insta la federació a descartar un pacte amb els de Rajoy i recorda la campanya en contra de l'Estatut

Montilla alerta que Mas “amaga un pinyol independentista”

Un dels polítics més ben valorats de l'Estat i nomenat vicepresident espanyol recentment, Alfredo Pérez Rubalcaba, es va arremangar ahir per mirar de propulsar el PSC, just quan el CIS li pronostica una davallada menys dolorosa –de quatre diputats, fins a 33– de la que vaticinen la resta d'enquestes. Ho va fer en un míting al Palau de Fires de Tarragona, on va seguir el fil de l'argument del PSC sobre una possible entesa de CiU amb els populars després del 28-N.

Impregnat del primer manament de Montilla, No pactaré amb el PP, Pérez Rubalcaba va augmentar la pressió sobre els d'Artur Mas i els va instar a complir-lo i a descartar un acord “amb els que van inventar la catalanofòbia”. Casualitats de la campanya, Mariano Rajoy era ahir a deu quilòmetres de Tarragona, a Vila-seca. “S'ha oblidat que Espanya es trencava, que era un Estatut que establia diferències intolerables entre comunitats, del recurs de l'Estatut, que va cavalcar com ningú la catalanofòbia a Espanya”, va anunciar Pérez Rubalcaba.

El vicepresident espanyol és el primer dels convidats del PSC que colla una CiU molt preuada a la carrera de San Jerónimo. No ho va fer González ni tampoc Jáuregui el dia abans. La càrrega contra els populars anava acompanyada d'una defensa de la col·laboració entre els governs català i espanyol. “Junts hem fet molts avenços socials”, va afirmar, posant en el sac de tots dos governs mesures com la llei de la dependència. Va dir, si fa no fa, que l'executiu del PSOE és un aliat de Catalunya, alçant, de nou, l'empolsinada bandera de l'Espanya diversa. “Us estimo tal com sou”, declarava, conscient que la crisi i el malestar que provoca poden anar en contra dels socialistes a les urnes. Per això, demanava fer un esforç de mobilització i no confondre “un adversari polític amb un amic que t'hauria agradat que et donés més.”

El préssec de CiU

Si Pérez Rubalcaba alertava d'un pacte CiU-PP, el candidat socialista va atacar la federació pel flanc sobiranista. José Montilla va comparar-la amb un préssec “amb una pell llustrosa” que amaga “un pinyol independentista”, fent un joc de paraules amb el nom amb què es coneix els dirigents del nucli dur d'Artur Mas. Va alertar Rubalcaba que la veritable CiU no és la de Josep Antoni Duran i Lleida, al Congrés, sinó la de l'entorn del líder de CDC. Montilla també va restar credibilitat a la proposta d'eliminar impostos per valor de 800 milions d'euros.

A CiU, per fora són estatutaris; per dins, sobiranistes, i al pinyol, independentistes
José Montilla
candidat del psc
És important que CiU digui si pactarà amb un PP que va recórrer contra l'Estatut i va inventar la catalanofòbia
S'ha de dir als progressistes que ens votin, que no es quedin a casa
Alfredo Pérez Rubalcaba
vicepresident del govern espanyol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona