Política

Puigcercós: “ERC pot ficar la pota, no la mà”

Che Guevara va fer acte de presència ahir a la campanya electoral, i no va ser cosa d'ICV-EUiA, sinó de Joan Puigcercós. “Esquerra pot ficar la pota, però no la mà”, va afirmar el cap de cartell republicà parafrasejant el guerriller. Amb aquest missatge, els republicans es reafirmen en el discurs de les mans netes enfront dels presumptes casos de corrupció que esquitxen CiU, el PSC i el PP. Puigcercós va destacar ahir des de Terrassa que després de set anys al govern tripartit poden continuar defensant amb el cap ben alt que no els afecta aquesta xacra.

Pel presidenciable, CiU té les mans lligades per hipoteques i interessos ocults amb empreses multinacionals i constructores, mentre que el PSC ha abraçat el PSOE, “els de sempre”, és a dir, Felipe González, Alfredo Pérez Rubalcaba i Ramón Jáuregui, que aquests dies volten per Catalunya. “Som l'esquerra lliure de Madrid”, va etzibar el candidat. Així, els republicans s'ofereixen com a una alternativa entre l'“esquerra sucursalista” i la “dreta regionalista”.

En la línia de la precampanya, Puigcercós va llançar una opa hostil contra el PSC per captar-ne el votant desencantat, per haver desistit, a parer d'Esquerra, de tenir veu pròpia a Madrid i de plantar cara al PSOE. “La gent que ha votat sempre el partit socialista, que sàpiga que al final el pitjor enemic és a Madrid, d'esquerres o de dretes”, va advertir Puigcercós. Segons el candidat, no solament el votant catalanista del PSC té motius per canviar el vot, sinó tothom que es trobi sense feina: “Molta gent aturada és víctima del PSOE, víctima de la retallada de pensions”.

En l'apartat de retrets a CiU, Puigcercós també va acusar Artur Mas de fer “trampa” per justificar una retallada de la despesa social després del 28-N amb l'excusa que es qüestionen les finances de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.