Política

Nadal proposa fer un pla de barris per a polígons

El cap de llista socialista per Girona diu que la MAT només té sentit si hi ha un compromís que garanteixi el subministrament a la demarcació

Aposta per connectar els camins de ronda

El cap de llista del PSC per les comarques gironines al Parlament de Catalunya, Joaquim Nadal, va apostar ahir a Palafrugell per crear un pla de barris per a polígons industrials que tindrà una inversió inicial de 100 milions d'euros i que servirà per canviar-los la imatge i posar-los al dia en temes com que es puguin dotar d'accés a la banda ampla i les noves tecnologies. “Farem un pla de barris per als polígons, per recuperar-hi serveis, per ordenar-los i per dotar-los de tot allò que és exigible a un context industrial per al segle XXI”, va dir.

Nadal també va marcar com a una de les prioritats del programa electoral dels socialistes la necessitat que la MAT i els parcs eòlics de l'Alt Empordà es tradueixin en un compromís perquè la demanda energètica de les comarques gironines sigui satisfeta ja que ara aquesta garantia és “fràgil”, va dir. Per això, el candidat del PSC a Girona va dir que reclamarà a Red Eléctrica “un document firmat de garantia de subministrament”. “La MAT no serà com un TAV que no té parades”, va afegir. Nadal ha assegurat que els socialistes estan d'acord amb la MAT i els molins de vent a l'Empordà i també que CiU s'hi posicioni a favor però no impedeixi que els seus alcaldes s'hi manifestin en contra.

El cap de llista del PSC a Girona també va parlar ahir de la necessitat de connectar tots els camins de ronda de la Costa Brava, des de Blanes fins a Portbou, en un sender de gran recorregut –un GR–. Això, diu Nadal, formarà part d'un nou model de turisme en què també s'han d'incloure ofertes com el cicloturisme, el turisme de creuers o el turisme rural que atreguin gent també fora de temporada. Aquesta és la fórmula dels socialistes per poder competir amb els nous mercats que ofereixen un turisme de sol i platja, com és el cas de Croàcia.

Nadal va fer aquestes propostes en un acte al teatre de Palafrugell, al qual van assistir una trentena de persones i on el candidat també va parlar del parc del Montgrí, les Medes i el Baix Ter, del qual va dir que ha estat polèmic fins i tot dins del govern de la Generalitat, amb visions diferents entre PSC i ICV. Nadal va defensar que els parcs naturals han de ser un territori compatible amb la gent que els fa possible i un estímul i un atractiu del territori. “Han de ser possibles els usos ambientals, turístics i agrícoles sense posar en risc els recursos”, va dir.

LA FRASE

Tenir la MAT només té sentit si hi ha un compromís d'atendre la demanda a la demarcació
Joaquim Nadal
cap de llista del psc per girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.