Política

Puigcercós diu que Zapatero no resol problemes, en crea

Critica que el PSC esperi en va que el PSOE intercedeixi a favor dels catalans

Atia el debat sobre l'espoli: “Madrid és una festa fiscal i a Andalusia no paga ni Déu”

El govern andalús exigeix que rectifiqui

“Benvingut, ja sabem que no ens arreglaràs res, més aviat ens ho compliques”. Amb aquesta apel·lació directa, el candidat d'Esquerra, Joan Puigcercós, va saludar ahir el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha visitat Catalunya. ERC va adreçar-se a l'electorat socialista per traslladar-li una preocupació: que els dirigents del PSC “paren la mà” i esperen que els problemes dels catalans els solucioni Zapatero. “Els problemes de Catalunya els resolem des de Catalunya”. Puigcercós veu el país dividit entre aquesta esquerra “immobilista” i el seu partit, que personificaria l'esquerra lliure que ha “demostrat” que és capaç de governar.

Com a mostra d'aquesta ineficàcia de l'Estat amb els catalans, la intervenció del papa en català a la Sagrada Família va servir a Puigcercós d'exemple per il·lustrar que el pontífex ha fet més per la llengua que tots els caps de govern espanyols junts, des del primer fins a l'últim.

Des de la Seu d'Urgell, acompanyat del conseller i exalcalde Jordi Ausàs –que no repeteix– i del candidat per Lleida, Carmel Mòdol, Puigcercós va recordar la promesa frustrada de Zapatero de donar suport a l'Estatut que sortís del Parlament; el ja conegut “apoyaré”.

En un missatge que volia aixecar polseguera a l'Estat, va furgar en la ferida de l'espoli fiscal sense embuts: “El règim tributari espanyol va en contra de les empreses catalanes; tenim els inspectors d'hisenda instal·lats a casa, mentre que Madrid és una festa fiscal i a Andalusia no paga ni Déu”. A fe que va aconseguir la rèplica. Des del govern andalús van reclamar ipso facto rectificacions immediates per l'“insult” a tots els andalusos, també els que viuen a Catalunya i que hi voten. En qualsevol cas, Joan Puigcercós va demanar a l'empresariat que no temi la independència, ja que, a parer seu, generaria més oportunitats perquè actualment “ens metrallen d'impostos”.

La metralla republicana, en canvi, continuava dirigida un dia més contra el PP, que esperen que no arrabassi el tercer escó per Lleida a ERC. En precampanya, Puigcercós va descriure Alícia Sánchez-Camacho com la versió femenina de l'eurodiputat anticatalanista Alejo Vidal-Quadras. Ahir la va anomenar molt intencionadament “Alícia Vidal-Quadras”.

LES FRASES DEL CANDIDAT

Tothom és benvingut a Catalunya, però si algú es pensa que Zapatero vindrà a resoldre'ns els problemes, s'equivoca
Els empresaris catalans tenen instal·lats a casa un inspector d'hisenda, Madrid és una festa fiscal i a Andalusia no paga ni Déu
Si ens quedem a casa el 28-N, serà l'Alícia Vidal-Quadras qui guanyarà, i el PP farà majoria absoluta amb CiU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE com a “socis sobirans”

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona
judicial

El Suprem confirma la condemna a un mosso que va agredir al periodista Jesús Rodríguez

barcelona