Política

Els socialistes exhibeixen l'obra de govern als municipis

Alcaldes i regidors del PSC fan pinya amb el seu candidat en un acte a la Selva del Camp

Sabaté diu que s'hi ha invertit “com mai s'havia fet”, ja que els ajuts fins i tot s'han quadruplicat en set anys

Els alcaldes, regidors i caps de llista del PSC al Camp van mostrar ahir el seu suport al candidat per Tarragona, Xavier Sabaté. Ho van fer en un acte a la Selva del Camp, en què es va fer públic un manifest de suport a la seva candidatura en el qual van reivindicar la seva tasca de suport als ajuntaments. Sabaté destacava que “aquest govern ha tingut en compte el món municipal”, i va recriminar a Josep Poblet, cap de llista a Tarragona per CiU, que encetés divendres la seva campanya a Forès. “No sé perquè no s'ha posat vermell; no entenem que Poblet hagi anat a Forès a dir que els pobles petits són els oblidats d'aquest govern”, va acusar-lo.

De fet, va assegurar que els ajuts directes als ajuntaments s'han triplicat, i fins i tot quadruplicat durant els set anys de tripartit, una realitat “que els alcaldes saben que és així, siguin del partit que siguin”. Sabaté va recordar, també, la llei de barris, que ha permès “refer els barris més desprotegits i ajudar les urbanitzacions a resoldre els seus problemes”.

Pel que fa al manifest dels alcaldes i caps de llista del PSC, diuen que, fent balanç dels últims 7 anys, els governs “catalanistes i d'esquerres” han fet “una obra de govern mai vista en la nostra història”. En la mateixa línia, diuen que la Generalitat i els seus consellers han treballat de bracet amb els alcaldes com mai ho havien fet.

Pel que fa a les propostes, la Declaració de la Selva del Camp en reuneix deu. Entre les quals destaquen l'impuls d'un pacte per crear 16.000 llocs de treball al Camp de Tarragona, 1.500 dels quals destinats als menors de 30 anys que ni estudien ni treballen. També declaren la intenció d'avançar cap a una gestió dels serveis públics conjunta entre els ajuntaments, a més de voler projectar internacionalment la demarcació en àmbits com ara el turisme, la indústria, el patrimoni o la recerca i promoure una ciutadania responsable. En matèria d'infraestructures, també aposten per completar les que necessita el Camp; viàries, ferroviàries, logístiques, energètiques o d'aigua. El PSC també vol obtenir el 20% d'energia renovable i reduir el 20% de CO2 abans del 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.