Política

Mas convocarà una cimera catalana sobre el concert

El candidat de CiU afirma que si arriba al govern intentarà pactar amb tots els partits catalans una estratègia comuna per reclamar a l'executiu espanyol el concert econòmic

Artur Mas demana al PSC i al PP que adoptin una “actitud positiva” en relació amb aquest pacte

El cap de llista de CiU per Barcelona a les eleccions al Parlament, Artur Mas, ha avançat avui que si és president de la Generalitat, una de les seves primeres decisions serà la de convocar una cimera de líders polítics catalans per pactar una estratègia per exigir al govern espanyol el concert econòmic.

Mas ha oficialitzat avui públicament quins seran els primers compromisos que pensa complir si arriba al govern català i que es divideixen en cinc grans àmbits: reduir substancialment l'atur, combatre el fracàs escolar, retallar la burocràcia en l'administració, reforçar les polítiques d'atenció a les persones i defensa de l'autogovern i d'un pacte fiscal amb l'Estat.

Precisament en relació amb aquest últim punt, Mas ha promès citar el més aviat possible a la resta de líders parlamentaris de Catalunya, per intentar dissenyar conjuntament una “estratègia de negociació” amb l'Estat, per aconseguir un sistema de finançament similar al basc o el navarrès.

En aquesta cimera, Mas pretendria reunir el màxim nombre de suports possibles a la seva proposta, per anar a negociar davant el govern espanyol fent “pinya” des de Catalunya, amb més “força col·lectiva” que si acudís únicament el govern sense cap altre aliment extern, i fins i tot intentaria estendre el consens al conjunt de la societat.

Per això, ha demanat al PSC i al PP de Catalunya que adoptin una “actitud positiva” en relació amb el concert econòmic, de la mateixa manera que socialistes i populars bascos i navarresos el defensen per a les seves respectives comunitats.

La idea de Mas és que a partir d'aquesta cimera inicial les forces polítiques catalanes preparin el terreny de l'estratègia que hauran de seguir el 2012, quan CiU té previst plantejar el concert com a condició per recolzar la governabilitat després de les pròximes eleccions generals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.