Política

Carulla i Enrech abonen la no-ingerència en el cas 4%

Els dos candidats a presidir l'Orfeó Català fan costat a la decisió del president interí d'evitar una investigació judicial sobre les finances de CDC

Vocals de l'entitat, crítics amb el president interí

Les urnes els separen però els uneix la defensa de l'estratègia legal de l'Orfeó Català de no demanar al jutge una investigació sobre la relació entre el Palau de la Música i les finances de CDC. Mariona Carulla i Enric Enrech, les dues persones que encapçalen les candidatures que el proper dia 24 concorren a les eleccions per formar la junta de l'Orfeó Català, van coincidir ahir a donar “ple suport” a la decisió del president interí, Josep Maria Busquets, d'ignorar la derivada política que ha aparegut durant la investigació de l'espoli.

Els advocats del Palau van presentar un escrit en què no només no demanen que s'investigui de manera separada el cas del 4%, sinó que anuncien que s'oposaran al fet que s'obri aquesta peça separada, tal com ja ha demanat la fiscalia. Aquesta decisió no fa sinó evidenciar la divergència de criteri entre l'Orfeó i el Consorci del Palau, on hi ha representades les administracions, i que sí que ha demanat al jutge una investigació sobre CDC, com també la imputació de dos dirigents del partit.

La reacció de Carulla suposa, a més, una rotunda desautorització del director executiu del Palau, Joan Llinares, que el juliol passat, en presentar l'auditoria de Deloitte sobre l'espoli, va afirmar que era necessari judicialitzar les diverses revelacions aparegudes durant la investigació. Llinares va citar, per exemple, el cas dels diners cobrats per Àngel Colom de Fèlix Millet per liquidar deutes del PI abans del seu ingrés a CDC. Colom és una de les persones que tant el consorci com la fiscalia demanen que siguin inculpades si el jutge obre una altra causa del 4%.

Aquelles declaracions van ser fetes en presència de Carulla, que en cap moment va desautoritzar Llinares, que des del juliol del 2009 ha estat la seva mà dreta i l'esquerra dins del Palau. Tots dos han treballat estretament durant aquests temps, amb un nivell d'entesa no només aparent sinó també real.

La decisió de Busquets no només ha deixat descol·locat Llinares, sinó que ha obert una bretxa en el si de la junta interina de l'Orfeó, en què alguns dels vocals consultats per aquest diari es van mostrar sorpresos i disgustats perquè van conèixer la presa de posició judicial de l'entitat per la premsa. Altres van assegurar que sí que havien estat consultats i que hi havien donat la conformitat.

Les eleccions a l'Orfeó es faran dimecres vinent, quatre dies abans dels comicis al Parlament, el resultat dels quals pot modificar el color de les administracions representades en el Consorci del Palau.

Nosaltres donem suport al president interí de l'associació, Josep M. Busquets
Enric Enrech
candidat a la presidència de l'orfeó català
Dono ple suport a les decisions que ha adoptat el president en funcions
Mariona Carulla
candidata a la presidència de l'orfeó català


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona