Política

Reunió ‘in extremis' pel traspàs de regionals

La comissió mixta Estat-Generalitat es reunirà finalment avui per abordar el traspàs parcial dels trens regionals a la Generalitat. Després que dilluns la trobada va ser anunciada per la conselleria de Relacions Institucionals i posteriorment desconvocada pel Ministeri d'Administracions Públiques, ahir es va desencallar in extremis.

El traspàs, que entraria en funcionament l'1 de gener, inclouria el control sobre horaris, tarifes i freqüències. En canvi no es transferiran a la Generalitat la infraestructura viària, els combois i les estacions de tren.

El vicepresident Manuel Chaves va manifestar ahir a la tarda al Senat la seva esperança que la reunió que se celebrarà avui sigui “molt pacífica” i permeti acordar els traspassos previstos. Chaves va confiar que s'assoleixin acords detallats amb el govern català durant la trobada. “Serà una comissió molt pacífica, pràcticament tot s'ha acordat al llarg de la feina que s'ha realitzat en les últimes setmanes”, va remarcar el vicepresident.

Després de l'acord de la comissió mixta caldrà que el traspàs sigui aprovat al consell de ministres, cosa que possiblement no serà fins després de les eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.