Política

Montilla s'erigeix en líder pràctic per fer front a la crisi

Davant dels empresaris es contraposa als candidats carismàtics o messiànics, en referència a CiU

Proposa un gran pacte amb partits i agents socials per reduir l'atur i la competitivitat

Un dinar davant d'uns 500 empresaris va servir ahir al candidat del PSC, José Montilla, per presentar els seus plantejaments per als emprenedors, però també per erigir-se en “líder pràctic”, avalat per la feina i fama com a gestor. “Sóc la persona adequada per liderar la resposta a la crisi”, va defensar.

El cap de llista socialista fa virtut del defecte i, en temps d'austeritat, es contraposa al de CiU, Artur Mas, o fins i tot a l'expresident Jordi Pujol. “No m'obsessiona que em segueixin, no pretenc ser un líder carismàtic, ni messiànic, no m'interessa la política ficció, tampoc no sóc victimista, sóc un líder pràctic orientat a l'acord i al consens, aquesta és la meva fortalesa i crec que també el que cal a Catalunya”. A la sala, l'escoltaven el president de la Cecot, Antoni Abat; el de la Cepyme, Eusebi Cima, i Jaume Boter de Palau, de Caixa Laietana, entre altres.

Situats després de les eleccions, el primer que farà Montilla, en cas de continuar a la presidència de la Generalitat, serà convocar una cimera de partits, organitzacions empresarials i sindicats per pactar el full de ruta de sortida a la situació econòmica. La batejada com a Aliança pel progrés, contra la crisi i per la recuperació inclouria les mesures que caldria desplegar durant els dos propers anys per superar l'atzucac, segons va detallar en el dinar i en presència del ministre espanyol d'Educació, Ángel Gabilondo.

“La governabilitat de Catalunya és una responsabilitat que va més enllà de l'executiu”, defensava el candidat del PSC, recordant els precedents de l'acord estratègic i els quatre pactes nacionals.

Si Artur Mas ha posat damunt de la taula tres cimeres per abordar l'estratègia per negociar amb Madrid el concert econòmic, sobre Educació i una altra per reduir l'atur; la de Montilla, com la darrera, se centra en la sortida de la crisi. No és el primer cop que es fa una trobada d'aquest tipus. Al març, el govern en va liderar una sorgida com a compromís únic del ple monogràfic –al febrer–, fracassada, que es va tancar sense cap acord.

Al vespre, a Terrassa, Montilla va comptar amb el suport del secretari d'organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias, que –en català– va reivindicar la tasca del president tot i el “soroll” que l'ha envoltat. La crida al vot d'Iglesias situa la tria del 28-N entre “anar endavant [amb el PSC] o ficar-se en un embolic [amb la resta]”.

La garantia i la solidesa la defensa José Montilla, la resta són aventures perilloses
Marcel·lí Iglesias
secretari d'organització del psoe
No pretenc ser un líder carismàtic ni messiànic, sóc un líder pràctic orientat a l'acord i al consens, és la meva fortalesa
Sóc la persona adequada per liderar una resposta a l'actual situació de crisi econòmica
José Montilla
candidat del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona