Política

Els socialistes s'irriten amb el vídeo electoral de la JSC

Leire Pajín i Bibiana Aido critiquen per sexista l'equiparació de votar PSC amb l'orgasme d'una dona

Montilla es desentén de l'anunci

Allau de retrets de les altres formacions polítiques

Tempesta amb foc amic. El vídeo electoral de les joventuts del PSC que equipara votar José Montilla amb un orgasme femení va provocar ahir irritació a les files socialistes per un ús sexista de la dona. La ministra de Sanitat, Leire Pajín, la secretària d'Estat d'Igualtat, Bibiana Aido, i també la secretària d'igualtat del PSOE, Soledad Cabezón, no van dubtar a desqualificar l'anunci dels socialistes catalans, que estava fet amb la intenció de promoure la participació electoral. Sempre són excepcionals aquesta mena autocrítiques en plena fragor d'una campanya, on el guió exigeix fer pinya.

Al·ludint clarament al PSC, Pajín va reclamar a tots els partits “sense excepció” responsabilitat en matèria d'igualtat i molt respecte per les dones. Mentre Aído afegia que el vídeo, que no és improvisat i té factura professional, és “publicitat enganyosa”, Cabezón apuntava que si el que simula la dona és un orgasme la forma no és correcta i “s'hauria de modular l'expressió d'alegria”.

Montilla es va assabentar de l'anunci ahir al matí durant una entrevista a TV3 i no s'hi creia. “Però aquest vídeo és de la JSC?”. “Aquí no hi surt la JSC per enlloc”, insistia davant Josep Cuní. Al final se'n va desentendre. Però al vespre el vídeo seguia penjat a la web oficial de les joventuts socialistes, ja que l'equip de campanya del PSC no n'havia ordenat la retirada. L'anunci electoral no presenta cap argument ideològic per votar PSC, al contrari del Política és pedagogia que aconsellava Rafael Campalans. Redueix el reclam a mostrar l'excitació de la protagonista en el moment de votar.

Crítica unànime

Alguns membres del PSC, com Joan Ferran i Lourdes Muñoz, defensen el polèmic anunci electoral, en contrast amb les opinions dels dirigents del PSOE. Però en canvi el vídeo va recollir la crítica pràcticament unànime de tots els altres partits.

Artur Mas (CiU) va acusar el PSC d'intentar sobresortir en campanya a base de “tonteries”. “Nosaltres som sensibles i estem amatents a la situació del país. No necessitem sobresortir amb orgasmes”, va afegir. En termes similars, Joan Ridao (ERC) va criticar les actituds “grolleres” en política, i la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va assegurar que “no tot val en els vídeos electorals”. Més contundent va ser la també popular Alícia Sánchez Camacho, que va dir que l'anunci socialista atempta contra la dignitat de les dones. I des de l'altre flanc Gaspar Llamazares (IU) va retreure al PSC que “només recorri al que és xocant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona