Política

CiU defensa el projecte de base actual del nou Trueta

Per Santi Vila “és l'adequat”, però si governa la coalició es revisarà abans d'iniciar-ne la posada a licitació; també critica “el sobrecost” per haver-lo presentat quatre vegades els últims cinc anys

El candidat a les comarques gironines per CiU, Santi Vila, va anunciar ahir durant un acte a l'hospital comarcal de Blanes “l'aposta del partit per la construcció d'un nou hospital Josep Trueta”. Vila va lamentar que “en els darrers cinc anys s'hagi presentat quatre vegades com a imminent l'inici del projecte del nou Trueta”, pel “sobrecost que ha suposat de més de 30 milions d'euros respecte del cost inicial”.

La proposta de CiU, segons Vila, és que si governen “es revisi el projecte”, cosa que “no vol dir matisar el compromís amb aquesta institució”. Per CiU a Girona, el nou Trueta ha de ser “una aposta assistencial que també lideri i enforteixi la vocació universitària”. La proposta de CiU es faria, segons Santi Vila, a partir del projecte de base actual, “perquè és l'adequat”, tot i que és possible que es revisi abans del procés de licitació.

El també alcalde de Figueres va establir “la necessitat de corregir el dèficit que hi ha de metges i professionals sociosanitaris –amb una ràtio de 336 metges per cada 100.000 habitants a les comarques gironines– amb un model territorial”. Per Santi Vila, però, “hi ha d'haver més complicitat entre el món públic i el món privat”, i un tracte favorable fiscalment per afavorir la subscripció d'assegurances privades, ja que un de cada quatre gironins en té. Amb tot, Santi Vila va puntualitzar que CiU “no es planteja el copagament”. Finalment, el candidat convergent va establir la prioritat per “captar i retenir professionals” i reduir les llistes d'espera, tot i que no va donar números concrets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.