Política

La conca de la Muga és prioritària per al PSC

Nadal qualifica d'“insolvents” les propostes de CiU sobre el Ter i l'aigua

El cap de llista del PSC a les comarques gironines va fer balanç ahir del que està donant de si la campanya electoral, un cop s'ha arribat a l'equador. Per això va destacar l'òptica local i comarcal que està seguint el seu partit, amb actes repartits cada dia arreu de les comarques gironines i involucrant-se amb una gran diversitat de sectors socials: “La gent ha de percebre que des del PSC volem fer un bon resultat, engrescar-los i que ens identifiquin com a gent compromesa amb una oferta catalanista, progressista, d'esquerres i federalista”. Per Nadal, la campanya està posant de manifest que les propostes concretes del PSC contrasten amb “l'ambigüitat i l'art de fugir d'estudi” de CiU en temes com la variant de la Bisbal, la carretera de Toses, el nou Trueta o la col·laboració amb el festival Temporada Alta.

En aquest sentit, CiU va qualificar d'“insolvents” les mesures que recentment ha anunciat CiU en matèria d'aigua: “Volen derogar la llei del Ter, interconnectar conques i portar el Roine, però curiosament no parlen de garantir el subministrament a l'Alt Empordà”, la zona que més dificultats d'abastament té en l'actualitat. Nadal va insistir que cal reduir el transvasament del Ter cap a Barcelona, i alhora plantejar solucions per a la conca de la Muga. Entre les propostes hi ha la de segellar bé la presa de Portbou, millorar el pantà de Boadella, aprofitar millor conques com la del Manol o el Llobregat i, un cop garantit el cabal ecològic del Ter, que l'Alt Empordà també es pugui beneficiar del retorn de cabals.

Copes i política al City Arms

Dijous a la nit, Nadal va ser al bar City Arms de Girona. En un acte organitzat per la Joventut Socialista va parlar de les propostes en formació, habitatge i igualtat d'oportunitats, i va contestar les preguntes del públic. Més desinhibit a mesura que avançava la nit, va alternar la política més seriosa amb tota mena de bromes, anècdotes i reflexions sobre el Twitter, la sociovergència o el Polònia, entre altres. Va quedar clar que li va la marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.