Política

Iniciativa s'erigeix en “la veu” de les esquerres

Herrera apel·la als votants desencisats amb Rodríguez Zapatero i als indecisos perquè participin en el 28-N i aturin la “dreta”

Saura fa una encesa defensa del tripartit i de les polítiques de govern

Com si es tractés de Harry Potter, Joan Herrera va alçar ahir la vareta màgica al cine Urgell de Barcelona, on es projecta la nova pel·lícula de la saga de J.K. Rowling, per arengar les bases i intentar mobilitzar-les per al 28-N. Durant l'acte central d'ICV-EUiA i amb un miler de persones fent claca, el candidat es va erigir en la “veu” de les esquerres i va prometre que no callarà davant dels poderosos, les elèctriques, CiU o el PP. En aquest context, va instar la gent decebuda amb Zapatero o indecisa que vagin a votar per aturar la “dreta” i que així es pugui demostrar la força de les esquerres. Per Herrera, CiU té la “patologia” de la insensibilitat social i “el somriure del cinisme” davant de la corrupció, mentre que el PP és el “partit de la por”. El cap de llista va recordar que l'alternativa és Iniciativa, que busca potenciar les polítiques socials i exigir “més a qui té més”.

El conseller d'Interior, Joan Saura, va ser un dels més aplaudits i l'encarregat d'articular una encesa defensa del govern d'entesa. Va destacar projectes com ara el Memorial Democràtic, el traspàs de regionals o els 80 km/h. “Tres partits hi veuen més que un”, va incidir. Per la seva banda, el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, va ser molt bel·ligerant contra CiU i va dir que Mas no és el candidat de la Catalunya millor, en al·lusió a l'eslògan de la federació, sinó de la “Catalunya Millet”.

La intervenció més emotiva va ser la del subdelegat a Catalunya del Front Polisario, Mah Iahdih. Entre discurs i discurs, Dani Flaco també va cantar un parell de peces i va revelar que el 2006 havia rebutjat tocar en un míting de Ciutadans, tot i que li oferien 6.000 euros, i al d'Iniciativa hi havia vingut de franc i amb una guitarra “roja”.

LA FRASE

No ens podem permetre que cap persona d'esquerres es quedi en silenci el dia de les eleccions
Joan Herrera
CANDIDAT ICV-EUIA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona