Política

Carretero fa una crida a alliberar el país el 28-N

Reagrupament, convençut que tindrà representació

En l'acte central, critiquen el paper d'Esquerra i el tripartit

Reagrupament va voler donar ahir un cop de puny sobre la taula per demostrar que les enquestes s'equivoquen i que tenen possibilitats d'entrar al Parlament. Més de 2.000 persones van omplir L'Auditori de Barcelona en l'acte central de campanya, un fet que demostra que les “tropes” estan mobilitzades, segons va recalcar el líder dels reagrupats, Joan Carretero.

El candidat per Girona va apel·lar al sentiment independentista per anar a votar, i va fer una crida perquè diumenge vinent es posi la primera pedra per “alliberar” el país. Això sí, va demanar a les seves bases que vagin a convèncer la “gent normal” i que no gastin energies amb els sobiranistes indecisos. “Són un cas perdut”, va reblar. Per Carretero, tenir un estat propi és l'única solució per salvar Catalunya, que està “endeutada fins a les pestanyes” i que “es mereix” una altra classe política.

Crítiques indirectes

Durant el discurs, el líder de la formació no va fer cap al·lusió ni a Esquerra, el seu anterior partit, ni a Laporta, el que hauria pogut ser la seva parella de ball. El que no es va mossegar gens la llengua va ser el cap de llista per Lleida i alcalde de Rosselló de Segrià, Jaume Fernàndez, que va carregar cínicament contra Joan Laporta, però sense esmentar-lo. “El flautista d'Hamelin es va emportar les rates i els ratolins”, va assenyalar Fernàndez, en clara al·lusió a la marxa d'uns quants reagrupats a Solidaritat. I va afegir-hi una màxima bèl·lica de Napoleó: “Val més tenir un enemic conegut que un aliat dubtós”.

Els atacs a la formació de Joan Puigcercós van venir, especialment, de Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt i número dos per Barcelona. Segons Móra, Esquerra és tan “valenta –en referència al seu lema–, que entronitza un president espanyolista”. Un dels convidats a l'acte, l'escriptor Víctor Alexandre, havia apuntat irònicament en la primera intervenció que fa set anys, quan els republicans van entrar al govern, el país estava a la vora de l'“abisme”, i ara s'ha fet “un pas endavant” cap al precipici.

El flautista d'Hamelin [Laporta] es va emportar les rates i els ratolins
Jaume Fernàndez
CAP DE LLISTA d'RCAT per LLEIDA
Tenim tota la tropa mobilitzada. La resta de partits estan cagats
Joan Carretero
LÍDER DE REAGRUPAMENT
Tenim un país fet d'esquena a nosaltres i pensat com una colònia
Rut Carandell
CAP DE LLISTA d'RCAT per BARCELONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.