Política

Puigcercós alerta d'un càstig injust per a Esquerra

Troba immerescut que es penalitzi el partit malgrat que té principis i “no roba”

Justifica no haver fet cap referència a CiU al míting del Palau de la Música per respecte a la cultura catalana

ERC diu les coses pel seu nom, té principis i no roba, però tot i això se la castiga des de determinats centres de poder. Aquest és el discurs que va fer servir ahir el candidat republicà, Joan Puigcercós, per intentar atraure l'electorat apàtic o dubtós cap a la seva papereta. Amb tots els sondejos en contra, el presidenciable es va mostrar confiat en poder-los “revertir” i va encendre el llum d'alarma davant el “perill real” que el PP sigui la tercera força de l'arc parlamentari, i decisiva després del 28-N. “No ens podem quedar a casa, cada vot que es queda a casa és pel PP”, va insistir.

Puigcercós va lamentar que es penalitzi el partit de forma immerescuda, sobretot tenint en compte la conducta dels contrincants.Ho va resumir amb dues preguntes: “On seríem la gent d'Esquerra si fóssim nosaltres els que haguéssim fet el videojoc del PP?” i “on estaríem amagats si haguéssim participat en l'espectacle del cas Palau?”; “tenim principis, ens podem equivocar, però no robar.”

Puigcercós compensava així l'absència de crítiques a CiU en el míting del dia anterior, a l'acte central de campanya, en un escenari tan simbòlic com el Palau de la Música. “No vaig fer-hi referència, perquè jo respecto el Palau, la cultura catalana; no l'utilitzem com fan els altres, allà no havíem de parlar de les misèries d'alguns”, va etzibar.

De fet, ahir Puigcercós va disparar indistintament contra CiU (“si entra Mas a l'administració no hi quedarà ningú”) i el PP (“van tots a votar, hi hagi cas Brugal, Gürtel o videojoc”), un tàndem que augura que pot formar majoria absoluta. El candidat estava flanquejat pel president del Parlament, Ernest Benach, que va relativitzar l'encert que puguin tenir els sondejos, i el conseller Josep Huguet, que va criticar l'independentisme “infantil” de formacions extraparlamentàries i el “nacionalisme de centredreta que mira pels interessos privats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona