Política

Puigcercós alerta d'un càstig injust per a Esquerra

Troba immerescut que es penalitzi el partit malgrat que té principis i “no roba”

Justifica no haver fet cap referència a CiU al míting del Palau de la Música per respecte a la cultura catalana

ERC diu les coses pel seu nom, té principis i no roba, però tot i això se la castiga des de determinats centres de poder. Aquest és el discurs que va fer servir ahir el candidat republicà, Joan Puigcercós, per intentar atraure l'electorat apàtic o dubtós cap a la seva papereta. Amb tots els sondejos en contra, el presidenciable es va mostrar confiat en poder-los “revertir” i va encendre el llum d'alarma davant el “perill real” que el PP sigui la tercera força de l'arc parlamentari, i decisiva després del 28-N. “No ens podem quedar a casa, cada vot que es queda a casa és pel PP”, va insistir.

Puigcercós va lamentar que es penalitzi el partit de forma immerescuda, sobretot tenint en compte la conducta dels contrincants.Ho va resumir amb dues preguntes: “On seríem la gent d'Esquerra si fóssim nosaltres els que haguéssim fet el videojoc del PP?” i “on estaríem amagats si haguéssim participat en l'espectacle del cas Palau?”; “tenim principis, ens podem equivocar, però no robar.”

Puigcercós compensava així l'absència de crítiques a CiU en el míting del dia anterior, a l'acte central de campanya, en un escenari tan simbòlic com el Palau de la Música. “No vaig fer-hi referència, perquè jo respecto el Palau, la cultura catalana; no l'utilitzem com fan els altres, allà no havíem de parlar de les misèries d'alguns”, va etzibar.

De fet, ahir Puigcercós va disparar indistintament contra CiU (“si entra Mas a l'administració no hi quedarà ningú”) i el PP (“van tots a votar, hi hagi cas Brugal, Gürtel o videojoc”), un tàndem que augura que pot formar majoria absoluta. El candidat estava flanquejat pel president del Parlament, Ernest Benach, que va relativitzar l'encert que puguin tenir els sondejos, i el conseller Josep Huguet, que va criticar l'independentisme “infantil” de formacions extraparlamentàries i el “nacionalisme de centredreta que mira pels interessos privats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.