Política

CiU i PSC pacten gravar demà el cara a cara

El debat entre els dos candidats es gravarà demà al matí a TV3 i la direcció de la cadena i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals decidirà quan s'emetrà

Montilla diu que a Mas “no li interessen” els catalans castellanoparlants

El moderador del debat celebrat ahir entre els candidats a la presidència de la Generalitat, el periodista Josep Cuní, ha anunciat aquest matí que CiU i PSC han pactat que el “cara a cara” entre els seus caps de llista, Artur Mas i José Montilla, es gravi demà al matí en aquesta cadena.

Cuní ha donat a conèixer aquest acord entre els directors de campanya de totes dues formacions, David Madí (CiU) i Jaume Collboni (PSC), durant el programa que presenta, Els Matins de TV3.

No obstant això, ha precisat que ara haurà de ser la direcció de la cadena i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals els que decideixin quan s'emetrà, ja que divendres a la nit acaba la campanya electoral de les eleccions catalanes, que se celebraran diumenge que ve 28 de novembre.

D'altra banda, José Montilla, ha assegurat avui que al líder de CiU, Artur Mas, “no li interessen” els catalans que parlen castellà perquè ha declinat fer un debat 'cara a cara' en aquesta llengua i ha acceptat fer-ne només un en català.

“A Catalunya hi ha gent que veu la televisió en castellà i que parla en castellà, però aquest públic a Mas no li interessa”, ha declarat el president de la Generalitat en una entrevista a COM Ràdio.

Segons Montilla, els socialistes van demanar a CiU fer “dos debats en dues cadenes per a públics diferents”, però Mas no havia respost i “en alguns llocs ha dit que no volia fer un debat en castellà”.

És per això que “li vaig fer la proposta de fer-ho (només) en català”, ha afirmat el candidat del PSC, que s'ha mostrat convençut que tots dos podran “trobar un forat” a les seves agendes.

Montilla creu que “és bo” fer un 'cara a cara' ja que, segons el seu parer, “no són sis, sinó només dos” els candidats amb opcions d'aconseguir la presidència de la Generalitat.

D'altra banda, el candidat socialista ha carregat contra Mas per la seva proposta de “pacte fiscal” perquè la Generalitat gaudeixi d'un sistema fiscal equiparable al concert econòmic basc perquè, segons la seva opinió, sobrepassa els límits de l'Estatut i, a més, el govern tripartit ja ha aconseguit el millor finançament “de la història” de Catalunya.

També Montilla ha criticat la proposta d'ERC de fer un referèndum per la independència: “Tenim una bandera de tots, que és la senyera. Es tracta de deixar-la per agafar l'estelada, que és la d'alguns? Crec que no”, ha postil·lat.

Per al president català, Mas també podria donar suport a una consulta sobiranista encara que sap que “no és viable” i és anticonstitucional, i ha afegit que “tota la cúpula convergent votaria que sí” perquè “són independentistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona