Política

SALVADOR MILÀ

NÚMERO 7 D'ICV-EUIA A LES LLISTES DE BARCELONA

“No entrarem en un govern que no retiri les rondes”

Es veu diputat d'aquí a un mes?

Sí, jo i uns quants més. En les eleccions passades vam passar de nou a dotze escons. Per tant, ara, la progressió hauria de ser de dotze a setze.

Tot i el resultat de les enquestes?

Les enquestes marquen que encara hi ha molta gent que dubta d'anar a votar, i això afecta les formacions d'esquerra, cosa que no és d'estranyar amb el que ha fet el PSC. Nosaltres aspirem a recuperar una part d'aquests votants descontents.

La seva formació s'oposa a la ronda del Maresme.

Apostem per tirar enrere immediatament el projecte i fer el pla director de mobilitat, que no entenem per què no s'ha fet.

Vostès són dins del govern que ha presentat les rondes.

Qui ho ha proposat és la conselleria de Política Territorial. El que ha fet el govern és aprovar un pla territorial i un pacte nacional d'infraestructures en què ens sentim còmodes. Política Territorial s'ha avançat, i sense fer els deures que reclamava el govern. S'ha precipitat.

Quina garantia pot donar que, de nou, un govern del PSC, ERC i ICV-EUiA no continuarà tirant endavant el projecte?

Amb aquest tema tindrem la mateixa actitud que vam tenir amb el transvasament de l'Ebre: o s'accepta o el PSC haurà de fer govern amb altres partits.

Què proposen en matèria ferroviària?

El més urgent és el desdoblament del tram Arenys-Blanes i la millora de freqüències entre Mataró i Barcelona amb trens semidirectes i millorant la capacitat dels combois.

Quina és la solució per a les platges? S'han de continuar regenerant?

D'una banda, cal que els ports compleixin el Pla de Ports de Catalunya i garanteixin el transvasament de sorra d'una banda a l'altra. De l'altra, no podem malmetre més el fons marí i no podem tirar més diners com s'ha fet fins ara.

Per què s'ha estat tan poc exigent amb els ports fins ara?

Suposo que en un context de crisi, s'ha anat ajornant l'establiment d'aquesta obligació, però a poc a poc s'ha reprès, i cal aprofundir-hi.

Proposen més inversió social també al Maresme?

Evidentment. A la comarca hi ha moltes famílies que ja han esgotat la prestació de l'atur i necessiten recursos. També cal promoure nous sectors econòmics, com ara el de la rehabilitació d'habitatges. No n'hi ha prou d'aturar el cop, cal tornar a buscar el creixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.