Política

Una cinquantena de personalitats de la cultura espanyola donen suport a Herrera

Joaquín Sabina, Pedro Almodóvar o Antonio Banderas, entre els signants del manifest ‘Si jo visqués a Catalunya votaria Joan Herrera'

ICV no pensa impugnar el debat cara a cara entre Mas i Montilla a TV3

Més de 50 personalitats del món de la cultura de la resta de l'Estat, entre els quals el cantant Joaquín Sabina, el director de cinema Pedro Almodóvar o l'actor Antonio Banderas, han signat un manifest en suport de la candidatura de Joan Herrera (ICV-EUiA) a les eleccions catalanes.

Al manifest Si jo visqués a Catalunya votaria a Joan Herrera s'hi han afegit també les firmes dels actors Juan Diego Botto, Pilar Bardem, Leo Bassi i Juan Echanove; escriptors com Manuel Rivas, Almudenas Grandes i Luis García Montero i l'editor Chus Visor, entre d'altres.

Durant la presentació avui del manifest, el cap de llista ecosocialista ha considerat que el suport a la seva candidatura pot significar “toc d'atenció a la decepció que està generant” el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ja que molts dels signants són personalitats tradicionalment lligades al PSOE. “És un missatge clar perquè qui ens està donant suport porta molts anys mobilitzant-se contra la guerra, a favor del poble sahrauí o contra la reforma laboral, i és significatiu que ara demanin el vot per a ICV-EUiA”, ha afegit.

El secretari general d'Iniciativa s'ha mostrat “molt orgullós i satisfet” dels suports que ha rebut i ha explicat que molts dels firmants són persones que ha conegut durant la seva etapa de diputat al Congrés a Madrid. Per Herrera, la llista d'adhesions a la seva candidatura demostra que “hi ha una part d'Espanya que s'interessa pel que passa a Catalunya”. “És aquesta Espanya d'esquerres que sap que el que passa a Catalunya acaba passant a la resta de l'Estat”, ha assegurat.

ICV no impugnarà el debat

Per altra banda, el líder ecosocialista ha explicat que la seva formació no pensa impugnar davant la Junta Electoral el debat cara a cara entre els candidats de CiU i el PSC, Artur Mas i José Montilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.