Política

Montilla recorre al cas Pretòria per atacar Mas

Alerta el líder de CiU que si la justícia confirma que hi ha hagut delicte no hi haurà “somriure cínic i vanitós” que valgui

Promet reduir el nombre de conselleries si es manté com a president

En l'onzè dia de campanya i després d'haver-lo obviat en el míting que va fer a Santa Coloma de Gramenet, ahir el candidat del PSC es va referir, per primer cop, al cas Pretòria de presumpta corrupció urbanística. Ho va fer per contraposar l'actuació dels socialistes amb aquest episodi i la de CDC amb el cas Millet.

“No tothom ha actuat de la mateixa manera”, va defensar Montilla davant d'unes 200 persones –la majoria empresaris– al fòrum Barcelona Tribuna. “Els socialistes no vam trigar ni dues hores a apartar els implicats del cas Pretòria de la militància”, va destacar, en referència a l'exalcalde de Santa Coloma Bartomeu Muñoz i l'exregidor d'Urbanisme Manuel Dobarco.

Un dia més, Montilla va demanar a Mas si deixarà l'escó en el cas que la justícia confirmi “el triangle financer perfectament organitzat” entre Millet, el saqueig del Palau de la Música i CDC. I el va instar a “assumir responsabilitats polítiques” si dóna per feta “una trama de comissions i percentatges i haver adjudicat cuita-corrents les obres de la línia L9 o de la Ciutat de la Justícia”.

El dia després del debat a TV3 i amb Mas com a guanyador, Montilla el va alertar: “Si hi ha corrupció, no hi ha eleccions ni victòria electoral que la pugui tapar. I no hi ha somriure cínic i vanitós que serveixi d'atenuant”.

Després dels cinc manaments que regeixen la campanya –encapçalats pel No pactaré amb el PP–, Montilla va presentar el decàleg que regirà el seu futur executiu. A diferència de l'actual, es compromet a fer “un govern paritari”, i auster, en què “es treballarà molt i es gastarà amb la màxima eficiència”. I al vespre, en un míting a Granollers, va anunciar que si es manté de president de la Generalitat impulsarà una reducció del nombre de conselleries. Les agruparà en, com a mínim, cinc macroàrees: Economia –“una àrea central per lluitar contra la crisi”–, Coneixement, Infraestructures, Seguretat i Justícia, i Polítiques Socials.

A la capital del Vallès Oriental i en l'acte més multitudinari del PSC fins ara, el va acompanyar Felipe González, que va retreure a Montilla el “soroll” que hi ha hagut en el govern tripartit perquè ha tapat “el tros de gestió” fet.

Si hi ha corrupció, no hi ha eleccions ni victòria que la pugui tapar. Ni somriure cínic i vanitós que serveixi d'atenuant
És evident que no tothom ha actuat de la mateixa manera. Ni en el cas Pretòria ni en el cas Millet
José Montilla
candidat del psc
Si el soroll del tripartit no hagués impedit explicar el tros de gestió que has fet, no estaríem així
Felipe González
expresident del govern espanyol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.