Política

La Junta Electoral retorna la decisió sobre el cara a cara a Barcelona

Madrid rebutja pronunciar-se i recorda que és responsabilitat de la delegació barcelonina resoldre sobre aquesta qüestió

Avisa que qualsevol debat s'ha de comunicar cinc dies abans de les eleccions

De Barcelona a Madrid i de Madrid a Barcelona. La resolució sobre la viabilitat de fer un cara a cara entre Artur Mas i José Montilla sembla que s'embolica cada cop més. La Junta Electoral Central (JEC) ha retornat aquest dimarts a la Junta Electoral de Barcelona la responsabilitat de pronunciar-se sobre l'adequació a la normativa del debat entre José Montilla i Artur Mas.

La Junta de Barcelona va traslladar aquest dilluns a la nit una consulta al màxim òrgan arbitral electoral per preguntar si el cara a cara convocat per a aquesta mateixa nit a TV3 podia celebrar-se, malgrat no ajustar-se a una instrucció dictada per la JEC el 1999 que obliga a comunicar amb cinc dies d'antelació aquest tipus de convocatòries.

Davant d'aquesta consulta urgent, la Junta Electoral Central ha emès avui una nota de premsa en la qual explica que ha donat resposta a la sol·licitud procedent de la Junta Electoral Provincial “recordant quina és la normativa aplicable a aquesta mena de debats”.

Es tracta de l'article 66 de la Llei Orgànica Electoral General (LOREG), desenvolupat per una instrucció de la JEC del 13 de setembre de 1999, on s'especifica l'obligatorietat de comunicar amb cinc dies d'antelació la convocatòria de debats electorals.

Però a més la JEC indica en el seu escrit a la Junta de Barcelona “que és competència seva resoldre sobre la qüestió plantejada, com d'altra banda ha fet fins a la data”.

I afegeix: “tot això sense perjudici dels eventuals recursos que poguessin presentar-se davant la Junta Electoral Central contra els acords de la Junta Electoral Provincial de Barcelona”.

D'aquesta manera, la JEC eludeix pronunciar-se sobre l'adequació o no a la llei del cara a cara entre Mas i Montilla, ja que l'òrgan competent en primera instància, això és, la Junta Provincial de Barcelona, encara no ho ha fet.

Una vegada que aquesta Junta es pronunciï, i si la seva decisió fora recorreguda davant la JEC, ja correspondrà al màxim òrgan arbitral, que té la seva seu al Congrés dels Diputats, resoldre sobre aquest assumpte.

La qüestió s'ha suscitat després que el PPC recorregués davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona la celebració d'un debat a dos, únicament entre els candidats del PSC i de CiU, José Montilla i Artur Mas.

Segons el seu parer, suposa un “greu perjudici” a la resta de formacions que concorren a les eleccions catalanes i a més infringeix la instrucció dictada per la JEC el 13 de setembre de 1999.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.