Política

PSC i CiU recorreran si la Junta de Barcelona denega el cara a cara

Els socialistes veuen el debat com una oportunitat de Montilla per retallar distàncies amb Mas

El candidat convergent recorda que Zapatero i Rajoy van poder fer un cara a cara en els comicis espanyols

El PSC i CiU han avançat aquest dimarts que si la Junta Electoral de Barcelona rebutja el cara a cara a TV3 entre els candidats José Montilla i Artur Mas presentaran un recurs per permetre que es pugui celebrar amb normalitat.

Així ho ha confirmat Artur Mas a la premsa i ho han avançat a Efe fonts socialistes, després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi convocat una reunió per a dos quarts de set d'aquesta tarda, a l'espera de la decisió que adopti la Junta Electoral de Barcelona sobre el debat i dels recursos que eventualment poguessin arribar-li contra aquesta resolució.

Mas ha reconegut aquest dimarts que no s'esperava la proposta de Montilla del cara a cara al final del debat a sis a TV3. El candidat de CiU ha ironitzat amb els dubtes que va mostrar Montilla quan Mas va accedir a fer el debat i fins i tot va proposar fer-lo aquell mateix diumenge, immediatament després del debat a sis. “No va voler de cap manera i ara hem entrat en el punt que jo em temia: el recurs dels altres partits”, s'ha queixat.

Avui mateix, la JEC ha recordat a la Junta Electoral Provincial de Barcelona que s'ha de pronunciar sobre l'adequació a la normativa del cara a cara perquè “és competència seva resoldre sobre la qüestió plantejada”, ja que ahir només va elevar una consulta urgent sense haver resolt sobre la qüestió.

La Junta de Barcelona va preguntar ahir a la nit si el cara a cara entre els candidats de CiU i PSC podia celebrar-se, malgrat no ajustar-se a una instrucció dictada per la JEC el 1999 que obliga a comunicar amb cinc dies d'antelació aquest tipus de convocatòries.

El PSC dóna molta importància a aquest debat, a cinc dies de les eleccions catalanes, ja que Montilla creu que gran part de les seves possibilitats per retallar distàncies amb Mas es basa en poder visualitzar les seves propostes davant les de CiU.

Precisament, els nacionalistes també s'han mostrat d'acord que se celebri el debat, encara que han emfatitzat que tingui lloc aquesta mateixa nit, ja que tindrien grans dificultats per a encaixar-ho en un altre moment abans que acabi la campanya divendres que ve. A més, Mas ha recordat que José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy sí que van poder fer un cara a cara en les eleccions espanyoles.

Si finalment es permet la celebració del debat, aquest s'emetrà en directe per TV3 a les 22.30h de la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona