Política

ICV qualifica el PSC de poc sensible amb l'ecologia

Herrera ataca l'antiecologisme de la dreta

Demana una Catalunya independent energèticament

Iniciativa s'ha marcat com a fita fer forat al PSC i aquests últims dies de campanya ha intensificat els atacs contra els socialistes. Dissabte es va mostrar disposada a acollir els electors desencantats amb les retallades socials de José Luis Rodríguez Zapatero i es va reivindicar com l'esquerra de veritat, i ahir va tornar a incidir en aquesta estratègia, aquest cop basant-se en un dels seus pilars: l'ecologia.

Des d'un lloc tan significatiu com l'Ebre, el candidat, Joan Herrera, va carregar contra la dreta “antiecològica”, la del transvasament, i contra la insensibilitat verda del PSOE i el PSC, que “pensen a l'antiga”. Davant d'aquest escenari, ICV-EUiA es va erigir com l'única formació que aposta per fer front al canvi climàtic i va demanar el vot a la gent sensible amb el medi ambient, es consideri ecologista o no. “Si no actuem deixarem als nostres fills un món pitjor del que vam rebre”, va assenyalar el cap de llista. Un vaticini que més d'un cop ja ha proclamat.

Valor afegit

Per Herrera, potenciar l'ecologia com un nou motor econòmic no és cap “utopia” i va recordar que aquesta tesi cada vegada té més adeptes a Europa. “Al segle XXI no es pot fer política seriosa sense ecologia”, va afegir. En aquest context, va proposar un pacte nacional del clima, tal com ja han fet en altres llocs com ara l'Estat francès, Califòrnia o Escòcia.

A més, va contraposar la independència d'Esquerra amb la independència d'Iniciativa. “Vull una Catalunya independent energèticament, que no necessiti comprar tant de petroli i que aposti pel tren convencional i que no sigui trinxada”, va reflexionar Herrera, que va estar acompanyat de l'exdirector de Greenpeace a Espanya i dirigent de la fundació ecologista Equo, Juantxo López de Uralde.

L'activista, que es va donar a conèixer mediàticament l'any passat quan va ser empresonat per irrompre durant la cimera del canvi climàtic a Copenhaguen, dóna suport explícit a la candidatura ecosocialista i és una de les 55 persones que han signat el manifest Si jo visqués a Catalunya votaria Joan Herrera.

Equo té previst presentar-se a les eleccions espanyoles de l'any vinent, però tant Joan Herrera com López de Uralde van llençar pilotes fora quan els van preguntar sobre una possible aliança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.