Política

Albert Rivera demana que l'onze de setembre deixi de ser la Diada Nacional

El candidat de Ciutadans considera que és una data “victimista” i que “incita a la confrontació”

El líder de C's ho proclama a la plaça Catalunya de Sant Boi, on es va celebrar la primera manifestació de l'11 de setembre després del franquisme

El candidat de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha reiterat avui la seva proposta que la Diada Nacional sigui el 23 d'abril, dia de Sant Jordi, i no l'11 de setembre. I ho ha fet des de l'escenari on aquesta jornada es va celebrar per primera vegada en llibertat, després del franquisme, l'any 1976: a la plaça de Catalunya de Sant Boi de Llobregat. Rivera, que s'ha referit a aquest esdeveniment històric, ha opinat que aquesta data és “victimista” i incita “a la confrontació”.

Davant un centenar de veïns, el líder de C's s'ha queixat que, segons ell, a Catalunya es titlli d'“anticatalà” els que proposen emprar el castellà a les classes i ho ha volgut comparat, “salvant les distàncies”, amb quan en el franquisme es titllava d'“antiespanyol” als que ho demanaven pel català.

Rivera també ha respost durant una hora a les preguntes del públic, com la d'un jove que ha retret al cap de llista de de C's a la Generalitat que el 80% del pamflet que ha enviat el seu partit durant la campanya estigui escrit en castellà i només el 20% aparegui en català, quan “se suposa que són bilingües”.

“La veritat és que no he contat els tants per cent”, ha respost Rivera, que ha afirmat que la seva intenció era que hi apareguessin paràgrafs en els dos idiomes i que la seva formació no té diners per a enviar més d'un díptic. Amb tot, ha assegurat que respecta als qui només envien la propaganda electoral en un idioma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.