Política

Mas insta els seus a evitar tot error en l'esprint final

El líder de CiU demana als dirigents i quadres que no se'ls “escalfi la boca” i acabin perdent el govern

Defensa el concert perquè els catalans no costegin “la festa” que s'ha muntat a Espanya

Comptant el d'avui, queden dos dies de campanya electoral. Faves comptades. CiU es veu amb possibilitats reals de governar i només una sorpresa d'última hora podria acabar convertint en un miratge l'entrada dels nacionalistes al Palau de la Generalitat. Un oasi després de set anys d'una llarga travessia pel desert de l'oposició. Per minimitzar qualsevol risc, Artur Mas va fer una crida interna perquè ningú no cometi cap “error”.

En un míting a Girona, va emplaçar els quadres i dirigents del partit a no sucumbir a cap provocació dels adversaris: “No hem de perdre els estreps, hem de posar bona cara, no se'ns ha d'escalfar la boca”. I va expressar el seu gran temor: “No fos cas que en dos dies perdem el que hem guanyat en tant de temps”.

La federació ha defugit els exabruptes durant tota la campanya. Ha jugat a ser conservadora, tenyint el discurs d'un to constructiu, bo i admetent que podia ser fins i tot “avorrit”. I les enquestes apunten que li ha anat bé. És per això que va lloar l'esforç dels seus per aparcar l'agressivitat que possiblement li va jugar a la contra fa quatre anys. El candidat nacionalista va citar els altres caps de llista i al mateix Josep Antoni Duran i Lleida, amb qui es va vantar de formar un “tàndem insubstituïble”. La seva aspiració, més enllà de la desitjada majoria absoluta, és aconseguir més escons que els socis del tripartit. Aquest és l'“èxit electoral”, va subratllar.

El presidenciable de CiU va tornar a posar l'accent en el concert econòmic que aspira a aconseguir si governa. “No volem que aquesta gran festa que s'ha fet a l'Estat es pagui amb els diners dels catalans”, va proclamar. Dels excessos, va venir a dir, que se'n responsabilitzi qui els comet. Mentre Europa “trontolla” pels efectes de la crisi, amb Irlanda intervinguda per la Unió, Mas va desitjar que diumenge la victòria de CiU llanci un “missatge de confiança” per a la recuperació de la crisi econòmica a tot el sud d'Europa.

Els extraparlamentaris

No va faltar una altra crida a la participació. Aquest és, potser, el seu principal rival: que l'abstenció obri la porta del Parlament a candidatures ara extraparlamentàries. CiU podria pagar-ho amb la pèrdua d'alguns diputats que tindria garantits si l'afluència a les urnes arriba al 55%. Per primer cop, la federació va carregar contra el partit de l'expresident del Barça Joan Laporta. No va ser Mas, sinó Duran. El secretari general va censurar que l'actriu porno Maria Lapiedra demani el vot per Solidaritat Catalana per la Independència embolicada en una estelada: “Si volem la independència d'aquest país es necessita serietat, dignitat i no fer el ridícul”.

En el context sud d'Europa, Catalunya és un país important. El que passi el 28-N serà un senyal de confiança
Dos dies són, encara, dos dies per cometre algun error. [...] No hem de perdre els estreps, hem de posar bona cara
No volem que aquesta gran festa que s'ha fet a la resta de l'Estat es pagui amb els diners dels catalans


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona