Política

Reagrupament multa els ciutadans per “ser català a l'Estat espanyol

Recrea una multa real per denunciar els peatges que cal pagar per tenir un finançament just o una xarxa ferroviària suficient

La formació reparteix la propaganda als parabrises dels cotxes

Reagrupament ha iniciat aquest dimecres a la nit un acte de campanya que consisteix en posar multes per “ser català a l'Estat espanyol”. D'aquesta manera el partit de Joan Carretero vol denunciar les contínues sancions que els catalans han de pagar per, segons s'especifica, “pretendre un finançament just”, que ascendeix a “3.000 euros anuals” i “de forma vitalícia”. Altres sancions que s'apliquen per ser català dins d'Espanya és, segons s'especifica a la multa que han repartit arreu de Catalunya, el pagament de peatges, una xarxa ferroviària insuficient, un aeroport sense vols intercontinentals i un deficient sistema sanitari.

Diverses reagrupats han imposat aquestes multes, escrites en castellà i que va en nom del Regne d'Espanya, als parabrises dels cotxes de diverses poblacions catalanes, entre les quals Barcelona, Girona i Lleida. El partit de Carretero ha elaborat la propaganda del partit recreant una multa real, tot i que la data de la infracció és el 28 de novembre, dia de les eleccions, i la manera d'aconseguir “deixar sense efecte” la sanció és votar a Reagrupament.

L'Estat espanyol es qui es farà càrrec del cobrament, i retirarà l'import “de forma automàtica anualment”. A més, el notificador de la denúncia és el Tribunal Constitucional o, per defecte, “cualquier representante regional”. En tots els casos, i per deixar sense efecte la sanció, cal “votar a Reagrupament”.

Reagrupament ha anunciat que fins divendres se seguirà “sancionant degudament” els ciutadans “amb residència habitual” a Catalunya. A la multa també s'avisa que “no existeixen descomptes aplicables ni possibilitat de reclamació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.