Política

Mas creu que recuperar Castells i Mascarell demostra debilitat per part de Montilla

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, recorda que a Mascarell el van fer fora i que Castells va dir que marxava

Mas ha reiterat que si és president, plantejarà el concert econòmic al proper govern espanyol després de les eleccions del 2012

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha considerat aquest dijous que recuperar Antoni Castells i Ferran Mascarell com a consellers d'un hipotètic govern del PSC demostra debilitat per part del candidat socialista, José Montilla.

“Si resulta que els dos grans trumfos són un que ha dit que se'n va i un altre que el van fer fora, dóna una sensació com a mínim d'una certa perplexitat i de debilitat”, ha reaccionat Mas, que ha recordat que Castells va anunciar que marxava perquè considerava que el PSC no defensava prou els interessos de Catalunya i a Mascarell el van fer fora. “I ho dic amb una suavitat extraordinària perquè podria anar molt més enllà”, ha avisat.

En una conferència sobre polítiques socials, Mas ha indicat que no sap quina intenció té quan el candidat del PSC diu que comptarà amb Castells i Mascarell.

D'altra banda, Mas ha evitat respondre les declaracions de Montilla, que aquest dijous ha subratllat que a ell no li han regalat res i no ha tingut padrins.

El candidat de CiU ha reiterat que no pensa caure en els atacs de Montilla ni en les “provocacions constants que necessiten aquelles persones que deuen estar irritades perquè no els hi surten bé les coses”.

Ha subratllat que CiU fa una campanya en positiu i que a cada provocació, la federació hi posarà un programa, i a cada desqualificació, una proposta, sense caure mai en una campanya “de baix to” com la que practiquen els seus adversaris.

Concert econòmic

Mas ha reiterat que si és president, plantejarà el concert econòmic al proper govern espanyol després de les eleccions del 2012, perquè és “un objectiu de molta envergadura i s'ha de proposar amb tota la força possible”.

Tot dependrà, ha dit, de “la força que tingui CiU i de si PP o PSOE necessiten poc o molt la federació per poder governar”.

El panorama ideal, segons ha explicat, és aconseguir el concert l'any 2012 per aplicar-lo al 2013, però ha reconegut que és un objectiu “molt difícil”, encara que no perquè ho sigui s'ha de deixar de plantejar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona