Política

CiU replantejarà dur la seu dels Mossos a Salt

Vila sosté que no es pot prescindir de la comissaria de Vistalegre

La coalició vol tants efectius com al 1998

La seguretat ha empitjorat, i no és una qüestió de percepció sinó que les dades també ho demostren. Santi Vila, cap de llista de CiU per Girona, va presentar ahir el programa de la federació en matèria de seguretat i ho va fer davant les obres de construcció de la seu de la policia local de Salt, municipi on se situarà la seu regional dels Mossos d'Esquadra. Precisament aquest és un projecte que la número 2, Elena Ribera, va dir que s'ha de revisar i planificar altre cop. Va posar en dubte que aquesta infraestructura sigui la resposta més eficient a les demandes de seguretat. Al seu parer, el més lògic hauria estat que ja que es fa la nova seu de la policia local, es fes una comissaria integrada per als dos cossos en un sol espai. Va recordar que el cap de llista socialista, Joaquim Nadal, també havia apostat per aquest projecte, però que no s'ha tirat endavant perquè en el govern tripartit hi ha hagut “tres veus diferents”. La candidata també va insistir que no és acceptable que s'elimini la comissaria actual de Vistalegre i pretendre que Girona funcioni únicament amb una oficina de denúncies al Santa Caterina.

El programa de seguretat convergent inclou una coordinació “que no s'ha fomentat” entre Mossos i policies locals i per la construcció de dependències de la policia autonòmica a la Jonquera. Tot plegat, sense desatendre les necessitats específiques de Salt i retornar a l'índex de Mossos que hi havia a la regió el 1998. Segons ella, fa dotze anys hi havia 2.000 mossos operatius els mesos d'hivern i ara n'hi ha 1.600. “Les ràtios han de millorar, no només en els pobles grans, sinó també en els petits, on molts cops no es poden permetre policies municipals i la presència dels Mossos no és prou sovintejada”, va concloure.

LA FRASE

Les policies locals no s'han tingut prou en compte, i també són policies de Catalunya
Elena Ribera
número 2 de ciu a girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.