Política

CiU, segura de superar els set diputats gironins actuals

El cap de llista, Santi Vila, anima els votants a “posar fi al govern més espanyolista de la democràcia”

Tanca la campanya assegurant pujar la inversió a la demarcació al 10 per cent

El cap de llista de CiU a Girona, Santi Vila, va fer ahir l'últim acte de campanya a Sant Andreu Salou, on va fer balanç d'aquestes dues setmanes. I tot i ser prudent no va ocultar el seu convenciment que la federació nacionalista superarà els set diputats que té actualment a la demarcació. Sense voler concretar quants pensa que en traurà, es va limitar a dir que faran “un gran resultat” i va admetre que, si no és així, tindrà un disgust. “Confiem molt perquè hem trobat molta il·lusió i esperança en la gent. Malgrat el desencant que es percep encara hi ha un punt per a l'esperança, i això ho hem detectat”, va dir Vila. Per Vila, els resultats a la demarcació “han de ser determinants” per fer Artur Mas president de la Generalitat. “Ja seria hora que el catalanisme polític gironí vagi unit i posi fi al govern més espanyolista de la història de la democràcia”, va concloure, tot i que va afegir: “Si no ho aconseguim serà perquè no hem sintonitzat amb les ganes de canvi de la gent”.

A Sant Andreu Salou, Vila va presentar les propostes de reequilibri territorial que, al seu entendre, han de servir per tornar a posar les comarques gironines al lloc que li corresponen. Va reiterar que la inversió de la Generalitat a la demarcació ha perdut pes específic els últims anys, i s'ha situat a l'entorn del 6%. Segons Vila, CiU garantirà que es torni a situar la inversió al 10%, tot i que va admetre que a curt termini serà difícil perquè l'obra de l'L9 de Barcelona “està desbocada”. Va dir, però, que abans d'acabar la legislatura la inversió s'haurà recuperat. També va comprometre's a revisar el pla territorial de les comarques gironines “que asfixia molts emprenedors” i a crear un lobby territorial gironí que posi l'agenda de la demarcació no només des del punt de vista ideològic o de partit.

Una altra de les propostes de la coalició serà la introducció d'elements correctors que tinguin una discriminació positiva més enllà del nombre d'habitants de les poblacions. Així, va enumerar com a prioritats la solució a la carretera de la vergonya, les variants de les Preses, Olot, Ribes de Freser, Ripoll o la conclusió de l'anella de les Gavarres. També s'aposta per l'eliminació de passos a nivell de centres urbans i potenciar la rehabilitació de nuclis antics.

Model Port Aventura

Finalment, Vila aposta per delimitar àrees d'alt valor estratègic que concentrin talent i suposin oportunitats econòmiques. Va fer el símil amb Port Aventura, sense que això impliqui fer un parc temàtic.

LA FRASE

Ja seria hora que el catalanisme polític gironí vagi unit i posi fi al govern més espanyolista de la història de la democràcia
Santi Vila
cap de llista de ciu a girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.