Política

ERC acusa ZP de mentir quan nega el concert

El finançament s'ha d'actualitzar cada cinc anys i el 2013 tocarà renovar-lo. És per això que el candidat d'Esquerra, Joan Puigcercós, va acusar ahir el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de “mentir i enganyar” quan assegura que el concert econòmic, una de les reivindicacions històriques dels republicans, és impossible. “Ho sap perfectament”, va recordar a Salt.

Per Esquerra, que defensa la recaptació i la gestió de tots els impostos des de Catalunya des de 1992, Rodríguez Zapatero és lliure de venir a Catalunya, com va fer en el tancament de la campanya socialista al Palau Sant Jordi, però és “molt poc seriós” que tanqui la porta a refer el pacte fiscal –en la terminologia que utilitza CiU–. El candidat va defensar un cop més el sistema pactat entre el tripartit i l'Estat, encara que “no sigui suficient, i això ho va dir ERC des del principi”. Per tot plegat, Puigcercós va reclamar als votants del PSOE en les darreres eleccions estatals que facin ara una aposta per ERC. També va criticar “la forma d'entrar en campanya” de Zapatero, en el tram final, que va titllar d'“estrambòtica”, i no va deixar passar l'oportunitat de rememorar la promesa incomplerta que va fer el mateix líder del PSOE en una visita de campanya al Principat, quan va dir que donaria suport a l'Estatut que sortís del Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.