Política

Herrera apel·la a un últim esforç per aconseguir una majoria d'esquerres

Critica que el PSC i Esquerra no hagin plantejat prou arguments per aturar un possible govern de CiU

Està convençut que ICV serà la sorpresa de demà

Davant de més de 600 simpatitzants que van assistir a l'acte final de campanya a Sant Feliu de Llobregat, Joan Herrera (ICV-EUiA) es va tornar a conjurar ahir per aconseguir una majoria d'esquerres i va apel·lar a un últim esforç dels votants.

El candidat va demanar als indecisos que demà no es quedin a casa i va reivindicar, per enèsima vegada, que l'esquerra de debò és Iniciativa. En aquest sentit, va censurar que José Montilla hagi tirat la tovallola a l'hora de repetir el tripartit i va recriminar a Esquerra que estigui més preocupada per possibles pactes amb CiU. Tot i això, l'ecosocialista va llançar un missatge d'“esperança” i va exclamar que les esquerres poden i han de “dialogar i pactar”. Si hi renuncien, va alertar que deixaran la Generalitat en safata de plata a CiU.

En el punt àlgid del míting, es va comprometre a “deixar-se la pell” pels drets dels treballadors i per un país sostenible. També va enarborar una nova defensa de l'obra de govern, mentre al seu darrere es podia llegir el lema que l'ha acompanyat aquestes setmanes, el seu particular Yes, we can: “El futur no està escrit”.

El lloc escollit per tancar campanya, Sant Feliu de Llobregat, ha estat històricament un dels bastions d'ICV, amb el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que va ocupar l'alcaldia vint-i-un anys. L'escenari també tenia una simbologia roja i verda mig amagada. La Sala Ibèria, al carrer Pi i Margall, una al·lusió al president de la primera República Espanyola i pare del federalisme, Francesc Pi i Margall. Al matí, Herrera va fer un últim tour per Tarragona i Lleida, per intentar conservar l'escó que tenen en cadascuna d'aquestes demarcacions.

Balanç positiu

Herrera va remarcar que la seva campanya s'ha basat en les “conviccions” davant de la “frivolitat” o el “populisme” i es va mostrar convençut que seran la “sorpresa” del 28-N.

En aquests quinze dies, Iniciativa s'ha erigit com l'“alternativa” de Convergència, amb les seves polítiques socials i ha intentat captar els votants del PSC, que han quedat desenganyats amb les retallades de José Luis Rodríguez Zapatero. La “xenofòbia” del PP també ha estat blanc de les seves crítiques. I fins l'últim dia ha hagut de defensar la gestió de Joan Saura a Interior, després que dijous CiU exigís, una altra vegada, la dimissió del conseller arran de la imputació del comandament dels bombers Delta O pel cas de l'incendi d'Horta de Sant Joan.

A Sant Feliu de Llobregat, Herrera va felicitar Saura per la feina que ha fet per al partit enmig d'una llarga ovació.

Hem demostrat que en una vorera hi ha les dues A, la de Mas i la de l'Alícia, i a l'altra, Iniciativa
Jordi Miralles
NÚMERO 3 ICV-EUIA
Les esquerres no poden renunciar a dialogar i pactar perquè després segur que vindrà el govern de la dreta
El PP, el partit de la por, i Convergència, el dels poderosos, amenacen el progrés social
Joan Herrera
CANDIDAT ICV-EUIA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.