Política

CiU arrasa a la demarcació i guanya dos diputats

La federació nacionalista no assolia aquesta representació des del 1995, quan també va obtenir nou escons

Josep Poblet atribueix els bons resultats al líder “excepcional” de CiU, Artur Mas

“Avui comença el canvi cap a una Catalunya millor!”. Exultant d'alegria –en una sala plena a vessar aplaudint i corejant sense parar “Mas, president!”– i amb aquestes directes paraules va començar ahir el seu discurs el cap de llista de CiU per Tarragona, Josep Poblet, després de conèixer els victoriosos resultats obtinguts per la federació al Camp i l'Ebre, on han sumat dos diputats als set assolits en les eleccions del 2006. El gros de vots que la formació nacionalista ha obtingut al territori (121.384) va fer que diversos simpatitzants que durant la nit electoral es van aplegar a l'hotel Ciutat de Tarragona insistissin que els envaïa el mateix sentiment viscut en els anys noranta, ja que tant en els comicis del 1992 com en els del 1995 Convergència també va obtenir nou diputats a la circumscripció de Tarragona. A més, tampoc van amagar la seva satisfacció per la diferència amb el PSC a la demarcació, ja que mentre que el 2006 els convergents van superar els socialistes per 18.557 vots, aquest cop ho han fet per 65.434. Segons Poblet, aquesta “elevada confiança” que els han dipositat els ciutadans “és conseqüència directa de tenir un líder excepcional: Artur Mas”. Més enllà de personalismes, però, va subratllar que la gent ha sabut” apreciar una altra manera de fer política, que “des de CiU hem mantingut inalterable”: “Hem fet una campanya propera, neta i compromesa, en què hem parlat amb el cap i amb el cor. També hem dedicat el temps a escoltar sense fer soroll, i ara, podrem dibuixar un nou somni col·lectiu". I, entrant en un discurs més íntim, va agrair a la seva dona i el seu fill la comprensió: “Sense la seva disculpa permanent no podria tenir tanta dedicació a la feina”. En la mateixa línia, va abraçar amb força el president de la Intercomarcal de CDC, Quim Nin, per haver-se encarregat de la conducció de la precampanya i la campanya i va fer una menció especial a Vila-seca, d'on n'és alcalde des del 1993.

Amb la mateixa alegria desbordant, el número 2 per Tarragona, Carles Sala, va arrencar el seu parlament dient que tenia dues bones notícies per als assistents: “La primera, que CiU ha sigut la gran triomfadora i, l'altra, que hem aconseguit la victòria a Tarragona, fet que significa que un canvi és possible a la ciutat”. En aquest sentit, va insistir que la federació “ha de treballar i deixar-s'hi la pell fins a les municipals del 22 de maig de l'any vinent”. Mentre pronunciava aquestes paraules, va dirigir la mirada a Victòria Forns, que a més d'entrar com a diputada, ja que és la número 8, serà la candidata de CiU per Tarragona en els comicis locals del 2011. També amb la sala cridant “Mas president, victòria a l'Ajuntament", Forns es va comprometre que l'alcaldia de la ciutat torni a ser de Convergència i, com Poblet, va recordar que ahir no només van donar suport a CiU els militants, sinó aquells que havien “exercit un vot responsable”.

Ens han donat suport els militants i els que han exercit un vot responsable
Victòria Forns
número 8 de convergència i unió per Tarragona
Nosaltres no competíem contra ningú, només treballem pel país
Josep Poblet
cap de llista de CONVERGÈNCIA I UNIÓ per tarragona
Ens hi deixarem la pell per guanyar a Tarragona en els comicis del 2011
Carles Sala
diputat i número 2 de Ciu PER TARRAGONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.