Política

Victòria judicial de Fabra

El president de la Diputació de Castelló es beneficia d'un defecte de forma

L'Audiència de Castelló sobreseu lliurement la causa relativa als delictes fiscals comesos presumptament entre 2000 i 2003

Anticorrupció recorrerà la decisió de l'Audiència

'Audiència de Castelló ha decidit en una interlocutòria sobreseure lliurement la causa contra el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, i la seua exmuller pels fets relatius als impagaments fiscals dels exercicis 2000 a 2003. El tribunal ha estimat parcialment d'aquesta manera el recurs de queixa interposat pels advocats de Fabra contra una interlocutòria anterior del jutjat penal número 1 de Nules.

L'Audiència entén que aquests suposats impagaments al fisc han prescrit davant l'absència de denúncia ni acte d'interposició judicial que interrompera el termini de prescripció.

La inexistència d'un acte d'interposició judicial exprés ha permés que Fabra no haja sigut considerat com a imputat per als delictes que podia haver comés durant aquest període que ara es consideren prescrits.

Tot i que la mateixa Audiència va autoritzar la realització d'una prova pericial sobre aquests exercicis, sol·licitada per la fiscalia, “la petició de prova no va generar ni es va considerar mai com una ampliació de denúncia o de querella dels anteriors fets objecte de denúncia [un delicte fiscal de l'exercici de 1999]”, es pot llegir en la interlocutòria.

“En conclusió: no es va presentar nova denúncia o querella, o una ampliació de les existents, per estendre la causa més enllà de l'IRPF de 1999 respecte de Fabra, a uns altres fets constitutius de delictes fiscals”, argumenta la sala. És a dir, l'Audiència interpreta que quan va autoritzar aquella prova pericial sobre els exercicis 2000-2003, ho va fer únicament per esclarir el delicte fiscal que ja s'investigava, el de 1999.

No obstant això, la sala ha donat el vistiplau perquè continue la causa contra Fabra relativa a les suposades influències exercides pel president i els presumptes pagaments i cobraments que va fer i rebre.

Igualment, Fabra haurà de respondre per presumptes irregularitats fiscals en l'exercici de 1999, que l'Audiència no considera en canvi prescrit.

D'altra banda, la fiscalia anticorrupció té previst recórrer contra la decisió de l'Audiència, segons informa Europa Press.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.