Política

El diputat d'ERC Pere Vigo plega per motius de salut i el substitueix Pere Bosch

L'exalcalde de Ribes de Freser tanca una carrera política iniciada el 1995 i l'exalcalde de Banyoles, que el seguia a la llista, torna al Parlament

Pere Vigo, que va ser el número dos de la llista d'ERC al Parlament per Girona i va sortir elegit en les eleccions de novembre, havia tingut dos infarts l'any passat. No obstant això, va completar la campanya, però després dels comicis, en trobar-se en un grup parlamentari en què cada diputat haurà d'assumir molta més feina que en la legislatura anterior (ERC ha passat de 21 a 10 representants), ha pres la decisió de cedir el seu lloc i, seguint les indicacions dels metges, començar a fer una vida més tranquil·la que hauria estat impossible de fer sent parlamentari. Després de parlar-ne amb la direcció del partit, ahir al matí Vigo va comunicar la renúncia als companys de grup parlamentari i a la tarda ho va fer públic en una roda de premsa a Girona. El seu substitut serà l'exalcalde de Banyoles Pere Bosch, que el seguia a la llista per Girona i ja havia estat diputat en la legislatura anterior. Bosch i el president regional d'ERC, Josep Carrapiço, el van acompanyar en la roda de premsa.

En el seu comiat, Vigo va agrair a ERC l'oportunitat que li havia donat de treballar per uns ideals i pel seu país. D'aquesta experiència va destacar-ne el contacte que havia mantingut amb la gent del carrer, cosa que li ha permès “entendre la vida tal com és”. A partir d'ara serà simplement un militant que continuarà guiant-se, segons va afirmar, pels principis de lleialtat absoluta amb el projecte d'ERC i la gent que li fa costat.

“Hi tenim un deute”

Carrapiço va agrair a Vigo la feina d'aquests anys i el va omplir l'elogis: “El partit està en deute amb ell”, “ha estat una persona decisiva en l'avenç del partit i del país”, “pels més joves ha estat un referent”.

“Adéu i hola” de Bosch

Bosch també va tenir paraules d'elogi per a Vigo i va dir que li hauria agradat tornar a entrar al Parlament “d'una altra manera”. Arran de la renúncia de Vigo, l'exalcalde de Banyoles ha viscut molts canvis en pocs dies. Fa un mes s'acomiadava dels companys del Parlament, fa encara no una setmana tornava a l'empresa de la qual tenia l'excedència –i a la qual avui haurà de dir adéu– i de seguida es reincorporarà a la cambra catalana.

LES FRASES

La política m'ha donat amistats, coneixement i capacitat de tocar de peus a terra
Pere Vigo
EXDIPUTAT D'ERC
Assumeixo la nova etapa amb la voluntat d'afrontar uns reptes que són diferents dels que teníem abans
Pere Bosch
NOU DIPUTAT D'ERC
No podem fer res més que acceptar la decisió de Vigo i donar-li les gràcies per la feina feta
Josep Carrapiço
PRESIDENT REGIONAL D'ERC A GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona