Política

Areces accepta que l'asturià no s'usi al Senat

El president del Principat d'Astúries considera que no hi ha de ser perquè “no és llengua oficial”

PSOE i PP són contraris a oficialitzar la llengua asturiana en una futura reforma estatutària

El president del Principat d'Astúries, Vicente Álvarez Areces (PSOE), no té cap objecció al fet que l'asturià no es pugui utilitzar al Senat. Per a Areces, l'asturià “no és oficial”, i per tant no li correspon presència a la cambra territorial.

“Al Senat –ha declarat el president dels asturians a l'emissora Punto Radio Madrid– crec que el es planteja son les llengües cooficials i el bable no ho és”. Per Areces, ja n'hi ha prou amb que l'asturià “tingui protecció i es doni suport a la seva difusió i ús”, però ha afegit que a l'Estatut d'Autonomia d'Astúries està recollida “la protecció del bable i les seves variants, però no té caràcter de llengua oficial”. A més, ha afegit que la intenció del seu govern és seguir en aquesta línia sense apostar per la oficialitat.

Tant el PSOE, al poder, com el PP, principal partit de l'oposició, són contraris a oficialitzar l'asturià en una eventual reforma de l'Estatut asturià. Només IU, minoritària al Parlament asturià la defensa, així com un important entramat de la societat civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.