ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ
CANDIDAT DEL PP A L'ALCALDIA DE BARCELONA
“Volem canviar la política i no els noms, com vol CiU”
El candidat del PP afirma que, a diferència de CiU, ells volen un canvi en les maneres de fer política i no pas únicament en els noms
Justifica la denúncia contra el reglament d'usos lingüístics perquè no hi havia conflicte i s'excloïa el castellà
Tornaran a demanar que l'Ajuntament tingui veu en l'arrelament i l'agrupació familiar
Barcelona va aprovar una norma d'usos lingüístics després de 30 anys de no haver fet res
Alberto Fernández Díaz es presenta per tercera vegada consecutiva a les municipals de Barcelona amb l'objectiu de continuar millorant els resultats del PP i aconseguir ser clau per impedir que es torni a formar el tripartit i també la sociovergència al govern municipal.
És optimista?
Tenim una oportunitat però en les darreres eleccions si haguéssim obtingut un regidor més ja hauríem estat en disposició d'oferir una alternativa de govern. El que sí que és una evidència és que quan el PP no és decisiu governa el tripartit.
Per governar li cal un pacte amb CiU, quines seran les
condicions?
No anirem a remolc de CiU. El nostre objectiu és un canvi de govern. A diferència de CiU, volem canviar les polítiques i les prioritats i no tan sols un canvi nominal d'alcalde i de govern.
El 2007 no el preocupava la presència de Ciutadans, però
li van restar vots. I ara?
Amb tot el respecte, però el meu referent, el meu adversari polític és el tripartit municipal, que existeix, ja que en aquest mandat ERC no ha passat del govern a l'oposició sinó que de ser soci de dret al govern ha esdevingut soci de fet d'Hereu. A Catalunya ens va governar un tripartit de dret, a Barcelona, de fet.
Com valora el procés de primàries que es viu al PSC?
Amb respecte i indiferència. Hereu i Tura són les dues cares de la mateixa moneda, del mateix projecte per a Barcelona. Té un cost per al PSC, perquè ja no es voten ni entre ells.
Immigració, seguretat, el català. Tornaran a ser aquests els eixos de campanya del PP?
Hem introduït temes com la immigració, la seguretat i la millora de polítiques socials però en altres, com la llengua, hem anat a remolc dels altres.
Van recorre contra el reglament d'usos lingüístics de l'Ajuntament de Barcelona.
El govern municipal va aprovar el reglament després de 30 anys de no haver fet res per enfortir el català, i amb ERC de soci de govern, i els usos lingüístics estaven regularitzats sense necessitat de reglament.
Vol dir que si el reglament
s'hagués fet 16 o 20 anys
abans vostès hi haguessin
votat a favor?
Depèn dels continguts. Però això seria fer política-ficció. El PP ja va advertir que faríem un
recurs abans de la sentència
del TC. El govern va regular els usos lingüístics sense que hi
hagués cap conflicte i no entenem per què calia ara i per què únicament el que es feia era excloure el castellà.
Es prioritzava el català.
Defensem la igualtat.
Si Catalunya no potencia la
seva llengua qui ho farà?
Si el reglament era tan imprescindible, per què no es va fer abans? Mai hi havia hagut conflictes ni entrebancs.
Tornarà a presentar la proposta sobre immigració?
A Barcelona demanem allò a què el PSC i CiU donen suport en altres ajuntaments. Volem i tornarem a proposar en aquest mandat que l'Ajuntament tingui veu a l'hora de permetre els arrelaments i els agrupaments familiars.
No parlen massa dels immigrants i poc de les persones que hi fan negoci?
Hem d'exigir el compliment de la llei a les persones immigrades i també a les que sense escrúpols s'aprofiten de l'estat de necessitat d'aquestes persones.
L'accent no el posen aquí.
Sí. Una altra cosa és que alguns recullen els aspectes que més els interessa dels nostres plantejaments. Quan demanem l'informe de convivència se'ns presenta com a contraris als immigrants i és a l'inrevés. L' objectiu és que els immigrants que compleixin tinguin un aval per obtenir la regulació i la plena integració. Les persones immigrades tenen unes necessitats i el que hem d'abordar és un pla de xoc per donar resposta a totes les persones que tenen necessitats, siguin immigrades o no.