«Yes we cat»

ERC llança una campanya pionera per promocionar Junqueras a les xarxes socials d'internet

Prop del 20 per cent de l'electorat d'Esquerra s'informa sobre política a través d'internet. Aquesta enquesta interna feta per ERC conclou que una part gens minoritària dels seus votants són joves i fan servir habitualment internet. Calia, doncs, posar-se al dia pel que fa a noves tecnologies. La direcció d'ERC ha apostat per fer una campanya pionera de promoció viral del seu cap de llista a les europees, Oriol Junqueras, a les xarxes socials d'internet 2.0. Per arribar als joves i per tenir una major interacció amb ells.

ERC ha llançat directa o indirectament, d'una manera oficial o més amagada, diferents iniciatives a través de Facebook i fa un ús intensiu d'eines com ara Flickr o Twitter. S'ha convertit en el partit més tecnològic. La campanya Yes we cat, que no està vinculada oficialment a ERC, vol aglutinar a Facebook gent de perfil independentista però que no sigui militant del partit. Fins i tot, Junqueras ha convocat una festa electoral per avui només a través d'internet com a experiment pioner en la política catalana. «A través d'internet podem saber per quines qüestions s'interessa més la gent i, alhora, escoltar les seves opinions i queixes», explica el secretari de Comunicació d'ERC, Ignasi Llorente.

Imitant Obama, el candidat de CiU a les europees, Ramon Tremosa, ha utilitzat internet per recaptar donacions per finançar la campanya. En dos mesos ha obtingut 65 donatius per un valor d'uns 30.000 euros. El director de campanya de CiU, Francesc Homs, va admetre ahir que la xifra «compleix les baixes expectatives que teníem», però «obre un mecanisme de participació».

Facebook serveix per lligar, recuperar amics perduts o fer-ne de nous. Tot i això, una de les competicions superficials habituals és saber qui té més amics. Anys llum del president d'EUA, Barack Obama, que en té més de sis milions, l'actual rànquing dels polítics catalans és:
1.-ARTUR MAS (CiU)
4.999 amics
2.- ERNEST BENACH (ERC)
4.992 amics
3.- J. PUIGCERCÓS (ERC)
2.724 amics
4.-ORIOL PUJOL (CiU)
2.636 amics
5.- ALÍCIA SÁNCHEZ CAMACHO (PP)
2.376 amics
6.- MIQUEL ICETA (PSC)
2.277 amics
7.- JOAN HERRERA (ICV)
2.092 amics


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.