Política

La pugna per la majoria absoluta

El PSC ha mantingut un govern en minoria, en una etapa econòmicament difícil, i CiU els ha vigilat de prop amb la certesa de recollir els fruits

Dues figures es remarquen en el panorama municipal de Roda de Berà: Pere Compte, candidat de CiU, i Maite Huerta, del PSC. Ambdós repeteixen al capdavant de la llista i també tots dos han estat alcaldes en el mandat que s'acaba. Les dues formacions majoritàries volen rendibilitzar l'efecte que ha pogut ocasionar la moció de censura entre els votants, que expressaran el grau de satisfacció, o no, en les eleccions del maig. En cas que cap de les dues formacions no obtingui una majoria absoluta, ara per ara, tres formacions es presenten amb l'ànim de donar estabilitat al llarg del mandat: un renovat Partit Popular (PP), que refusa qualsevol relació amb els membres de la formació popular anterior; Ciutadans (C's), que acull part dels membres escindits del PP i que entra en escena amb vocació de permanència en la política municipal, i els republicans (ERC-AM), que es presenten per primera vegada i aposten per rebaixar la tensió política, sanejar els comptes i treballar en el disseny del futur econòmic del municipi.

Exposats els programes i les voluntats dels candidats, a ningú se li escapa que el gran cavall de batalla són els comptes municipals. Les xifres ballen, com sempre, però el cert és que el marge de maniobra és fràgil, s'hi posi qui s'hi posi.

LES CLAUS
Moció.
El mandat ha estat del tot complicat: desestabilitzat políticament i amb la tresoreria municipal a zero. Aquest maig se sabrà l'efecte o reacció que la moció de censura ha provocat entre els votants.
Dues llistes noves.
Apareix Ciutadans, fruit de l'escissió del PP, i Esquerra es presenta per primera vegada, amb una candidatura formada en un 80% per persones no nascudes a Roda.
Frontissa.
Els partits minoritaris és possible que hagin de fer de frontissa per iniciar un govern estable i operatiu.
Pere Compte
CiU
Es mostra convençut que la federació pot rendibilitzar el disgust dels ciutadans de l'últim govern.
Maite Huerta
PSC-PM
Ha mantingut l'alcaldia en minoria i en una etapa molt difícil i creu que la gent els ho reconeixerà.
Eduard López
Patit Popular (PP)
Conscient de l'escissió al partit, presenta una llista nova després de la imputació de Pedro Figueiredo.
José Ibort
Ciutadans (C's)
Candidatura nova fruit de l'escissió del PP, asseguren que treballaran per aconseguir l'estabilitat.
Olga Vinuesa
ERC-AM
ERC es presenta per primera vegada a Roda amb l'objectiu de rebaixar la tensió política.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.