Política

“Vam entrar al govern per responsabilitat”

primàries El candidat va haver d'afrontar una lluita interna en què va superar el primer secretari del PSC del municipi, Òscar Fernández relleu Vol tornar a ser alcalde però no descarta “deixar pas” en pròxims comicis

Bisbal va ser alcalde de Sant Vicenç de Montalt entre el 2003 i el 2007. Després d'unes primàries en l'àmbit local s'enfronta al seu quart repte electoral. Actualment el PSC és al govern en substitució d'ERC, que va marxar a mig mandat.

Ha estat candidat després d'un procés intern en el seu partit. Se sent legitimat?

Per descomptat. Va ser un procés democràtic en el qual en una assemblea vaig sortir escollit per disset vots a quinze; per tant, em sento plenament legitimat.

Després de quatre anys a l'alcaldia, en les darreres eleccions el seu partit va a l'oposició. Com valora l'experiència?

No era la primera vegada que era a l'oposició, ja que vaig començar fa dotze anys. És tan digne ser a l'oposició com governar.

A mig mandat el PSC va entrar al govern. Per què?

CiU i AxSV tenien minoria i no podien governar. Vam arribar a uns acords i crec que el temps ens ha donat la raó perquè s'ha pogut aprovar el nou POUM i els equipaments de Can Boada, entre d'altres. Vam acceptar entrar al govern per responsabilitat.

Creu que té possibilitats de recuperar l'alcaldia?

Per descomptat. Sóc una persona que quan em crec una cosa ho faig amb els objectius ben alts. Si puc tornar a ser alcalde ho seré. Em basaré en el nostre programa, on sobretot es parla d'habitatge social i de donar el màxim suport a les polítiques socials en aquests temps de crisi. A més, vull consolidar els projectes ja engegats.

Serà el darrer cop que es presenta?

Sóc dels que creuen que s'ha de donar pas a gent jove. Si hi ha gent preparada i amb ganes els deixaré el pas.

Cap on ha d'anar el Sant Vicenç del futur?

S'han de consolidar els projectes engegats però se n'han de pensar d'altres. Un podria ser el museu del pessebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.