Política

ALFONS MOLONS

CANDIDAT DE CIU D'ARENYS DE MUNT

“Des de CiU hem liderat el pacte de govern”

balanç L'actual regidor d'Urbanisme i cap de llista de CiU creu que, tot i la marxa del PSC, s'han entès governant amb Arenys de Munt 2000 en part gràcies al seu lideratge

Molons té 41 anys. El 2003 va entrar en política encapçalant i reunificant la federació de CiU que anava per separat. Ha format part del govern amb Arenys de Munt 2000 i aquest últim mandat ha estat el regidor d'Urbanisme en plena obra de canalització de la riera.

La dissolució d'Arenys de Munt 2000 deixa com a segona força política CiU, que ha estat soci de govern des del 2003. El seu candidat es presenta per tercer cop amb la intenció de guanyar i si no ja anuncia que és el seu darrer intent.

La desaparició d'Arenys de Munt 2000 els pot beneficiar?

Segur que ens pot donar joc, ja que era una força que arrossegava molts vots, que ara s'hauran de repartir.

Un govern de consens ha mitges. Com s'han entès?

Cap al final del mandat hem anat trobant l'equilibri. S'ha pogut parlar i enraonar de tot a les comissions del pacte que des de CiU s'ha insistit perquè es convoquessin. Hem estat líders del pacte de govern.

I la marxa del PSC?

No es pot treure el cap i fer veure que no hi ets, al govern. No van saber portar bé el tema de la consulta. S'havia d'haver fet una reunió de pacte i parlar-ne, però no van voler.

I de la consulta què en pensa ara?

Va ser el punt àlgid per demostrar com es poden posar traves per impedir moviments democràtics. Les coses, però, s'han de fer en un consens ampli perquè si no pot generar frustració. Ara hi ha un gran moviment independentista i s'ha de treballar des de la societat civil de forma organitzada.

La riera és la gran obra del mandat però no funciona.

No és que no funcioni, és que està inacabada. El projecte es va replantejar al seu dia erròniament. Nosaltres no participem en aquesta obra ni l'executem, només en fem el seguiment i això s'ha fet bé. S'han de posar més reixes i millorar la recollida d'aigües. Per fer l'ampliació de la carretera al polígon ara no hi ha diners, però l'Estat té pressa per acabar l'obra i fer el pont.

I la urbanització queda pendent?

Tenim el projecte fet on desapareix la sorra, amb asfalt i pedra, però fins que no es facin les entrades d'aigua no té sentit. Va ser el poble qui va decidir que es deixés sorra i després es va veure que era un problema sent el principal eix viari. Ja s'han fet els primers trams de voreres noves i l'entrada del poble també ha canviat molt.

Ha estat regidor d'Urbanisme en el pitjor moment.

Urbanísticament l'aturada es preveia i la prova és que el 2007 no ens vam arriscar amb el màxim d'endeutament. Ningú es pensava, però, que la crisi seria una caiguda lliure com la que ens trobem.

I el tracte amb la CUP i ERC?

La CUP ha fet una oposició dura però coherent en els temes urbanístics, econòmics i de la riera. ERC, en canvi, és l'oposició del no pel no, en qualsevol espai que trobava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
ESTATS UNITS

Els líders aliats defensen el “camí irreversible” d’Ucraïna cap a l’OTAN

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona
Estats Units

Augmenta la pressió sobre Biden perquè faci un pas al costat

Barcelona