Política

La participació veïnal, punt clau

El municipi passa d'onze a tretze regidors, un fet que el PP veu com l'oportunitat d'aconseguir representació; ERC, de guanyar-ne, i CiU, de superar el PSC

El ple municipal de la Selva del Camp tindrà dues cadires noves a partir del maig. Els partits veuen aquests dos regidors com l'oportunitat de guanyar pes al consistori. El PSC hi pot trobar una manera de mantenir la majoria absoluta que té des de 1987, mentre que CiU hi buscarà que continuï la tendència de les últimes eleccions, quan van guanyar dos regidors als socialistes. El PSC afronta les eleccions amb 24 anys de majoria absoluta a l'esquena. Des de l'oposició es veu aquest bagatge com un handicap que pot haver desgastat el partit. Ja es comencen a perfilar els eixos de debat que centraran la campanya electoral. La participació ciutadana és un d'ells, impulsat pel PP, que vol crear una regidoria per a aquest àmbit, i ERC, que vol sotmetre els pressupostos a consulta veïnal. L'oposició també aposta per criticar “les maneres de fer” de l'actual equip de govern, que ERC qualifica de “prepotents”. La crisi econòmica també marcarà la campanya. Ja siguin govern, oposició, o partits sense representació a l'Ajuntament, totes les formacions portaran propostes als programes per gestionar la situació econòmica en clau local.

LES CLAUS
Regidors.
L'augment de dos regidors al ple de l'Ajuntament decidirà el color del futur govern municipal, amb incògnites sobre com es repartiran les tretze cadires després de les eleccions.
Participació ciutadana.
Els partits tindran aquest àmbit com un dels punts clau de la campanya. Alguns hi tenen propostes concretes o, fins i tot, el situen com un dels puntals del seu programa electoral.
24 anys de majoria.
CiU i ERC creuen que la majoria absoluta que el PSC manté des de l'any 1987 els passarà factura i que l'Ajuntament necessita un canvi de color.
Josep Masdeu
PSC-Progrés Municipal
Espera mantenir la majoria absoluta que el partit té des de l'any 1987.
Josep Maria Puig
CiU
Espera mantenir la tendència de l'any 2007, quan van guanyar 2 regidors al PSC.
Jordi Vinyals
ERC
Repeteix com a candidat amb l'objectiu de passar d'1 a 3 regidors.
Vicente Santander
PP
Té l'objectiu d'assolir representació al ple per ser la clau del pròxim govern municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.