Política

Un municipi amb tres nuclis

dosrius Canyamars, Can Massuet-El Far i Dosrius formen aquest municipi maresmenc que en aquests comicis té cinc candidats disposats a presentar batalla a l'alcalde socialista, l'incombustible Josep Jo

Dosrius és un municipi que està format per tres nuclis de població: Dosrius, Canyamars i Can Massuet-El Far. Tres nuclis disgregats que conviuen dins d'un mateix poble governat des del 1999 pel socialista Josep Jo, un dels alcaldes de trajectòria més llarga de la comarca. Tot i el domini del PSC en l'àmbit electoral des de fa més de deu anys i del fet que és un poble petit, Dosrius sempre ha tingut tradició de presentar un gran ventall d'opcions polítiques cada vegada que toquen eleccions municipals, i enguany no ha estat cap excepció. Cinc seran els candidats de forces polítiques més o menys conegudes que presentaran batalla al PSC el 22 de maig.

CiU aposta fort per Antoni Valls i el seu equip, que substitueixen al capdavant de les files nacionalistes l'històric exalcalde Lluís Homs. Valls ja ha estat bregat en política municipal perquè entre els anys 2003 i 2007 va ser regidor de CiU –a l'oposició– a l'Ajuntament de Mataró. El PP torna a dipositar la confiança en Salvador Corbalán, que en les darreres eleccions va aconseguir entrar a l'Ajuntament amb un regidor. Per la seva banda, Dolors Pérez, que el 2007 era la segona de la llista a les files populars, es presenta enguany coma candidata liderant una nova formació independent: Gestió Independent de Recursos de Dosrius (GIR). La llista de formacions independents la completen el Partit Humanista (PH), amb Manuel Pérez com a cap de llista, i la Plataforma Alternativa Ciutadana per Dosrius (PAC), que té Jordi Reñé com a alcaldable.

Dos partits com són ERC i ICV no presenten candidatura al municipi. En el cas dels ecosocialistes, tant el 2007 com el 2003 hi van concórrer sota les inicials de Progrés Municipal, i van aconseguir un regidor el 2007 i dos el 2003. La construcció del nou edifici de l'institut, en uns terrenys al costat de la piscina, així com la nova escola a Can Massuet-El Far, seran dos projectes que s'hauran d'emprendre en una direcció o una altra en el pròxim mandat, governi qui governi. La construcció d'una variant per evitar la circulació de cotxes per dins de Dosrius i la millora d'urbanitzacions com ara Can Canyamars també seran eixos que alguns dels partits polítics presentaran en els seus programes electorals.

LES CLAUS
Educació.
Els edificis per l'institut o la nova escola al nucli de Can Massuet-El Far seran dos projectes pel pròxim mandat.
Variant.
Alguns grups plantegen la construcció d'una carretera nova.
Josep Jo
PSC
54 anys. Pagès. Nascut a Dosrius. Alcalde des del 1999, és el sisè cop que es presenta. President del Consell.
Antoni Valls
CiU
48 anys. Advocat. Nascut a Mataró. És el primer cop que es presenta. Havia estat regidor a l'Ajuntament de Mataró per CiU.
Salvador Corbalán
PP
67 anys. Mecànic. Nascut a Cartagena. És el tercer cop que es presenta.
Dolors Pérez
GIR
51 anys. Administrativa. Nascuda a Barcelona. És el primer cop que es presenta coma cap de llista. En els comicis anteriors era la número 2 de la llista del PP.
Manuel Pérez
PH
55 anys. Nascut a Baeza (Jaén). Treballador del sector tèxtil.
Jordi Reñé
PAC
56 anys. Nascut a Reus. Enginyer tècnic. Advoca per una major participació ciutadana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona