Política

Un tàndem excepcional

SENSE EMBUTS NI MENTIDES

Les notícies mediambientals de Silla que llegim a la premsa i les que ens arriben de viva veu, són molt preocupants. Per exemple: l'aparició d'un gran dipòsit d'oli abandonat, altament contaminant, en uns solars de la ciutat; l'estat d'abandonament total dels arbres del Cau de les Raboses; la desaparició d'arbres en diversos jardins i parcs, sense que els reposen; la utilització de locals municipals sense llicència d'activitats; el vessaments de fecals en la zona arqueològica del Mas de Baix, etc. Com totes aquestes qüestions són competència del tècnic de medi ambient, la pregunta és: què fan el senyor Villalba i el seu ajudant?

En altres circumstàncies polítiques, per exemple durant els vuit anys del quadripartit, els tècnics mediambientals es distingiren en presentar informes i denúncies, que tractaven de solucionar els respectius regidors del tema; consultats aquells regidors, no es queixen de la feina i dels problemes que hagueren d'afrontar. Però, això sembla que ha canviat, i l'actitud de no deixar-ne passar ni una, ni mitja, ni cap, ja no és la mateixa. I s'equivoquen els tècnics, perquè la responsabilitat que tenen sí que no ha canviat. També sembla una altra la manera de pensar del mateix Baixauli i dels regidors actuals, perquè quan estaven a l'oposició organitzaren tot el pìm-pam-pum que pogueren, denunciant situacions similars a les que ells ara consenten.

Però, potser que l'aspecte més tèrbol siga el de la llicència d'activitats. Per exemple: la Nau Jove (abans, Vamasa) té llicència d'activitats? El local està insonoritzat? El sostre d'uralita és legal? Els serveis són els reglamentaris? Hi ha llums d'emergència?.. Podríem dir el mateix de la Venta de Sant Roc, del Saló de Plens, etc. Perquè els tècnics de medi ambient continuen amb la seua inspecció estricta i escrupolosa de les empreses privades que sol·liciten llicència d'activitats i, per tant, seria una solemne prevaricació que no ho foren, d'estrictes i de severs, en el cas de les instal·lacions municipals.

Evidentment, tot el temps que han dedicat al somni turístic de Baixauli, servint de matxaques al famós Tortosa per al seu ja famós llibre sobre la ciutat, l'han hagut de detreure de les seues obligacions i és possible que per això se'ls hagen escapat les coses que llegim a la premsa o ens conten de viva veu. Per això creiem que si tots els esforços que han fet per aconseguir informació ja publicada, les entrevistes i reunions a què s'han dedicat, tot per tal d'ajudar a l'empresa Paleta d'Ocres, ho hagueren invertit en inspeccionar la xarxa d'aigües residuals, possiblement no s'haguera produït el vessament d'aigües fecals que han afectat la zona del Mas de Baix.

Una altra que tal és la multitècnica Amparo Cuñat, tan abocada també en el mateix somni turístic, que no arriba a temps de fer ni els informes de personal més elementals, ni a presentar projectes de cursos de formació..., encara que compta amb una cohort de funcionàries, algunes molt eficients. Això sí, té temps per a intentar colar de matute la requalificació d'una funcionària fidel. En definitiva, confiem que el nou govern municipal posarà ordre en la casa. I que, per començar, ací tenen un bon tàndem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.