Política

ANTONI ESTEVE

ALCALDABLE DEL PSC A CALONGE

“El PSC es mereix una altra oportunitat”

“Considerem que se'ns va fer fora del govern de manera incorrecta i el PSC es mereix una altra oportunitat”

“Actualment el POUM, amb unes 280 al·legacions en exposició inicial, no compleix la nostra filosofia i per això pensem que cal reordenar-lo”

Un polític de consens
Esteve és un home, i un polític, de tracte afable, de maneres polides i formals, pel que fa a les seves intervencions als plens. Home de consens, va entrar en política el 1987. Des de llavors s'ha responsabilitzat d'Esports, Hisenda i, ja com a alcalde, de Sanitat i Governació.
Pel PSC és més important el servei a les persones que fer molta obra, i més en moments de crisi

El PSC de Calonge vol apostar clarament per les persones i meditar molt bé les actuacions que es tirin endavant, en cas que governi. L'alcaldable del PSC, Antoni Esteve, creu que el govern de CiU i ERC ha apostat massa per fer obres sense tenir en compte moltes de les conseqüències per al ciutadà.

En quin punt es troba el PSC, a Calonge?

La nostra evolució aquests darrers anys és important i cal analitzar-la. Jo vaig retornar a la política el 2003, molt a prop de les municipals. Els resultats no varen ser bons i vàrem entendre que ens havíem de quedar a l'oposició, i ho vam fer per coherència, perquè la gent ho va voler així en el repartiment de vots; pensi que em vaig incorporar tard i no vàrem tenir temps de preparar la campanya. El 2007, però, vàrem créixer moltíssim, més d'un 50% en nombre de vots, i això venint d'una feina de l'oposició. Penso que va ser un molt bon resultat.

I van arribar a l'alcaldia.

Exactament. I després, com recordarà, la polèmica del transfuguisme i d'una moció de censura que ens va fer fora del govern. Pensi que la comissió contra el transfuguisme ens va donar la raó. Considerem que se'ns va fer fora del govern de manera incorrecta i el PSC es mereix una altra oportunitat. Aquest és un dels motius pels quals em vaig oferir per tornar a encapçalar el partit i he tingut el suport dels meus companys.

Quina diferència hi ha entre el PSC i altres llistes?

Hi ha diferències notables des del punt de vista programàtic i personal. Pel PSC és més important el servei a les persones que fer molta obra, i més en moments de crisis. Penso, a més, que el ciutadà ha de tenir el dret de poder accedir als regidors i per descomptat a l'alcalde de manera prioritària.

Com valora la tramitació del POUM?

Pensem que el POUM ha de ser o hauria de ser un document que millori els serveis, estructures i equipaments, evitant perjudicar persones i col·lectius. Actualment el POUM, amb unes 280 al·legacions en exposició inicial, no compleix la nostra filosofia i per això penso que cal reordenar-lo.

Com valora l'acció de govern del CiU i ERC?

No m'agrada criticar per criticar. S'ha de dir que s'han fet coses positives. Però penso que han basat el seu govern a fer molta obra. Això evidentment es veu. Però també cal tenir molt en compte les coses que es fan; no només fer.

Què vol dir?

En moments de crisi, el ciutadà té grans problemes, i més quan li apareixen contribucions especials, com és el cas dels nuclis de Calonge i Sant Antoni. És veritat que s'ha disposat d'ajuts i que calia aprofitar-los. Però s'ha de ser molt curós en el que es fa i en com això afecta el ciutadà.

Quines seran les seves prioritats?

No volem prometre. És obvi que s'haurà d'apostar per temes com ara l'educació i per tot allò que faci referència a les persones, però en funció de la disponibilitat haurem de decidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.