Política

La JNC vol referèndums sobre el dret a decidir i el pacte fiscal

El president de les joventuts de CDC considera el procés de consultes sobiranistes com una prova “de la maduresa de la ciutadania”

Gerard Figueras proposa abordar el pacte fiscal via consulta

El president de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), l'organització juvenil de CDC, Gerard Figueras, ha reclamat aquest dissabte la convocatòria de dos referèndums oficials sobre el dret a decidir i sobre el pacte fiscal.

Gerard Figueras ha participat, a La Seu d'Urgell (Alt Urgell), en el Consell Nacional de la JNC, al qual han assistit unes dues-centes persones, informa l'organització juvenil.

El president de la JNC ha destacat el procés de consultes populars iniciat fa un any i mig a Arenys de Munt (Maresme) i que va culminar el passat 10 d'abril a Barcelona.

Segons les seves dades, “més de 800.000 persones” ha participat en aquestes consultes, de manera “pacífica i democràtica”, cosa que considera un símbol “de la maduresa de la ciutadania i de les ganes que tenen els catalans, especialment els joves, d'exercir el dret a decidir”.

En aquest sentit, Figueras creu que “avui més que mai, el poble de Catalunya ja està preparat per afrontar una consulta popular oficial i vinculant que oficialitzi el dret a decidir i de resposta a tot aquest procés cívic de democràcia participativa”.

A continuació, caldria fer el pas de convocar “una consulta popular, aquest cop oficial, que s'ha de centrar en el pacte fiscal”.

El Consell Nacional de la JNC ha aprovat, entre d'altres, una proposta sobre la necessitat d'abordar el pacte fiscal, com a resposta a la difícil situació financera de la Generalitat i “a l'enorme” dèficit fiscal català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona
política

Junts diu que la trobada Puigdemont Junqueras és una “bona notícia” per a l’independentisme

barcelona
política

Suprem entestament

madrid
REGNE UNIT

Els ‘tories’ es descomponen

Londres