Política

JOSEP MARIA RUFÍ

ALCALDABLE D'ERC A TORROELLA DE MONTGRÍ

“Tenim oportunitats de futur que cal aprofitar”

“El patrimoni natural i cultural, el dinàmic sector comercial i el turisme de qualitat són pilars al voltant dels quals cal desenvolupar la gestió municipal”

“L'EMD genera massa dubtes i en un moment de crisi com l'actual cal buscar fórmules per sumar, en cap cas per dividir”

Un home rigorós
Rufí, veterinari de professió, ha estat el primer alcalde republicà de Torroella de Montgrí de la democràcia. Vist amb perspectiva, aquest home rigorós se sent molt satisfet de la transformació del municipi i del gran volum de feina feta malgrat el difícil context econòmic.
Mai com ara i en tan poc temps s'havien executat tantes actuacions com s'han fet a l'Estartit

El candidat d'ERC a Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, destaca el treball que s'ha fet, especialment en temps de crisi, prioritzant les persones i aprofitant les oportunitats.

Quina valoració en fa de la seva experiència com a alcalde?

Més satisfactòria del que em podia imaginar inicialment, especialment en l'àmbit personal. A més, he comprovat quina és la veritable dimensió del municipi i la feina que queda per fer. És això el que més em motiva a continuar el projecte.

Com resumiria breument el mandat?

Gestionar un municipi en temps de crisi ha estat un repte que hem sabut encarar. La introducció de canvis en la gestió de l'Ajuntament, com la gerència o la gestió econòmica dels projectes, ha donat els seus fruits i tancarem el mandat amb resultats econòmics positius. Les persones i el seu benestar han estat l'eix central nostre.

Com s'ha desenvolupat el pacte amb l'UPM?

Amb lleialtat, respecte mutu i sobretot, amb el convenciment que els interessos del municipi estan per damunt de qualsevol opció política. Hem hagut de governar en temps difícils, però malgrat les adversitats, estem fixant les bases del nostre futur.

Fa quatre anys ERC va tenir la clau de la governabilitat. I ara?

No m'agrada el concepte de clau. No crec que ningú tingui la clau de res, més enllà del ciutadà. En aquell moment vam valorar quina era la millor opció per desplegar un programa de govern que permetés afrontar els importants reptes que teníem al davant.

Quin és el principal repte de futur per al proper mandat?

Hem de continuar fixant les condicions perquè els nostres sectors productius segueixin generant llocs de treball: petita indústria, serveis, comerç, turisme i agricultura. Una diversitat econòmica que amb dos nuclis, Torroella i l'Estartit, ens enriqueix. I cal acabar els projectes en marxa com el pavelló firal polivalent Espai Ter o el parc natural.

Quins seran els principals eixos del vostre programa?

Cal perseverar en el canvi del paradigma turístic iniciat aquest mandat, d'acord amb el sector privat. Per això hem de continuar invertint en els nostres nuclis urbans, en l'espai agrari i en el patrimoni natural i cultural. El manteniment de la centralitat comercial en el Baix Ter, de la capitalitat cultural, i la destinació turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes. També continuarem incidint en la gestió de la contenció de la despesa.

L'EMD de l'Estartit serà una realitat el proper mandat?

Crec que en aquests moments difícils el que cal és sumar i optimitzar els recursos. Entenc les legítimes aspiracions dels veïns i veïnes de l'Estartit, però crec que ara no és una prioritat. L'EMD genera massa dubtes i en un moment de crisi com l'actual cal buscar fórmules per sumar i no dividir. I mai en tan poc temps s'havien executat tantes actuacions a l'Estartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hezbol·là dispara contra caces israelianes al sud del Líban

barcelona
sàhara occidental

França reconeix l'autonomia del Marroc com la via per solucionar el conflicte

barcelona
política

El PSOE es compromet a impulsar l’acord entre ERC i el PSC

barcelona
POLÍTICA

L’Estat declara “il·legals i il·legítims” els tribunals que van condemnar Companys

barcelona
política

El text del preacord confirma la sobirania fiscal plena però no hi fixa cap horitzó temporal

barcelona

Pere Casellas repeteix com a primer secretari del PSC de Figueres

FIGUERES
política

El PSC, en silenci fins al veredicte de la militància d’ERC

barcelona
economia

Pimec veu l’acord com una “notícia excel·lent” i demana “altura de mires”

barcelona
política

El Govern diu que té previst el creixement de l’Agència Tributària

barcelona