Política

vilassar de dalt

ERC vaticina un mandat molt dur per les retallades postelectorals de CiU

Els republicans presenten les 27 candidatures del Maresme i es presenten com a contrapès a la política de restriccions de la Generalitat

“Els regidors que formin part dels propers ajuntaments tindran més problemes que alegries”. Així ho veu el president comarcal d'ERC al Maresme i alcaldable per Alella, Andreu Francisco. Els republicans van celebrar ahir al vespre l'acte central de la precampanya al pati del museu de Vilassar de Dalt, on es van erigir com a “garantia de progrés” i com a antídot a les polítiques de “retallades indiscriminades de CiU”. Francisco va alertar que les restriccions més fortes vindran passades les eleccions, i que seran un veritable maldecap per als ens locals. “Els seus propis candidats els demanen que endarrereixin els pressupostos per no sortir-ne perjudicats”, va arengar en ple discurs.

El president comarcal va negar que CiU sigui el rival a batre, però bona part del discurs d'ahir es va dedicar a escometre la política econòmica del govern de la Generalitat. “En molts municipis comencen a sentir-se veus de tancament d'ambulatoris o de restriccions en àrees bàsiques com ara educació i benestar social; nosaltres ens hi oposarem amb totes les nostres forces”, va assegurar l'alcaldable.

Sense consignes

Pel que fa a temes comarcals, els republicans asseguren que no hi ha consignes concretes en temes comuns com podria ser la construcció dels laterals de l'autopista C-32, l'anomenada ronda del Maresme i ronda de Mataró. “La nostra posició és apostar pel foment del transport públic abans de la planificació de noves vies”, va explicar el màxim responsable del partit a la comarca. Tot i això, els republicans no es mostren en aquesta qüestió tan clars i contundents com el PSC –a favor de la infraestructura– o ICV-EUiA –radicalment en contra.

LA XIFRA

27
llistes electorals
presenta Esquerra als comicis del 22 de maig.

Vint-i-un candidats, sis candidates

En l'acte d'ahir hi van participar la majoria de candidats de la comarca, que es van fer una foto d'inici de campanya. Entre ells, moltes cares noves. Els republicans presenten llista en 27 municipis de la comarca (en tots excepte Òrrius, Dosrius i Caldes d'Estrac), i només sis d'aquestes llistes són encapçalades per dones: Rosa Funtané (Montgat), Emma Peiró (Teià), Montse Gual (Vilassar de Mar), Cristina Gómez (Calella), Blanca Arbell (Canet de Mar) i Obdúlia Cuatrecases (Malgrat de Mar).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.